Chef Produktionsstöd - Vattenfall Vattenkraft

Chef Produktionsstöd - Vattenfall Vattenkraft

Enheten Produktion optimerar körning, övervakar, kontrollerar och felavhjälper vid våra anläggningar för att säkra tillgänglighet.
Enheten ansvarar bland annat för:
 • Uppföljning av tillstånd, tillgänglighet och fel
 • Körning av anläggning, idrifttagning, hydrologiska beräkningar och avställningsplanering
 • Fjärrövervakning, systemstöd och produktionsoptimering
Avdelningen Produktionsstöd är en del av Produktionsenheten och vårt mål är att genom nära samarbete med andra delar av Vattenkraftens organisation utveckla våra arbetssätt och metoder med hjälp av våra stödsystem. Till din hjälp har du 11 erfarna och kompetenta medarbetare.

Vi söker nu dig som har erfarenhet av att utveckla och förvalta systemstöd och ett brinnande intresse för metod- och processutveckling. Har du dessutom ett starkt intresse för ledarskap så kanske du är den vi söker.

Din roll som chef för Produktionsstöd
Du ansvarar för den dagliga verksamheten med befogenheter ur såväl teknisk, kvalitets-, miljö-, arbetsmiljömässig, administrativ som ekonomisk synvinkel. Du rapporterar till enhetschefen för Produktion och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
 • Personal- och resursplanering
 • Ekonomi; arbeta med budget, resultat- och verksamhetsuppföljning och analys av verksamheten
 • Styra och prioritera aktiviteter för att åstadkomma optimal produktion i anläggningarna
 • Driva effektivisering av metoder och arbetssätt
 • Säkerställa ett nära samarbete och dialog med övriga enheter och grupper inom organisationen
Dina kvalifikationer som chef för Produktionsstöd
 • Akademisk examen med relevant inriktning
 • 1-2 års erfarenhet från ledande befattning alternativt projektledning eller dylikt
 • Erfarenhet av att utveckla och förvalta systemstöd
 • Erfarenhet av SAP och/eller IT-system, exempelvis tillståndskontrollsystem, är meriterande
 • Erfarenhet från elkraftbranschen är meriterande
För att passa för tjänsten behöver du vara trygg och tydlig i rollen som ledare och bekväm med att leda dina medarbetare på distans. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Som ledare har du förmåga att motivera, skapa engagemang och delaktighet och ser till att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter för att effektivt nå gemensamma mål.

Ditt arbetssätt kännetecknas av att du stöttar, sätter upp mål och följer upp. Eftersom rollen innebär ett nära samarbete såväl med såväl underhålls- som projektverksamheten så är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Likaså behöver du ha ett starkt intresse för utveckling och effektivisering av metoder och processer.

Mer information
B-körkort är krav. Du behärskar svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska

Placeringsort:Flexibel

Frågor
Rekryterande chef Tord Eriksson, 0703-37 70 24
Rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, 0724- 52 07 89

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 90 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 20-25 % av Sveriges elproduktion. Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 12 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar. Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Luleå. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 24 mars (2 dagar kvar)