Avdelningschef Belysning Nord – Vattenfall Services

Avdelningschef Belysning Nord – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du vara med och utveckla belysningsverksamheten inom Vattenfall Services? Affärsområde Belysning är under stark tillväxt och levererar kompletta tjänster inom offentlig belysning över hela Sverige. Vi är etablerade från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår avdelningschef för Nord har nu valt att gå vidare inom Vattenfall Services varför vi nu söker en ny kraft med placering i Luleå.

Våra största kunder är Trafikverket, kommuner och byggentreprenadbolag. Till dessa kunder levererar vi tjänster inom drift, underhåll och investeringsprojekt.

Din roll som Avdelningschef
Dina huvudsakliga ansvarsområden:
 • Utveckla avdelningens affärsverksamhet genom att utveckla medarbetare, arbetssätt och marknadserbjudande.
 • Ansvar för personal- och resursplanering samt för ledning och styrning
 • Ekonomi: budgetarbete, verksamhetsuppföljning, analys av den löpande verksamheten, resultatuppföljning
 • Ansvar för en god kunddialog och utveckling av befintliga och nya affärer
 • Vara delaktig i upphandlingar och kalkylarbete, godkänna anbud och avtal enligt befogenhetsförteckning
 • Arbetsmiljöansvar enligt delegering samt ansvar för tillämpning av miljö- och kvalitetssystem.
Vi erbjuder ett utmanande ledaruppdrag i en verksamhet med fortsatt stor utvecklingspotential. Din roll som avdelningschef innebär ansvar för att utveckla affären inom avdelningen/regionen. Du har ett tydligt ansvar för personal, kunder och avdelningens resultat. Du kommer att ingå i affärsområdets ledningsgrupp som gemensamt arbetar med långsiktiga strategier och planer som du sedan implementerar i din avdelning. Du rapporterar till affärsområdeschefen för Belysning.

Dina kvalifikationer som Avdelningschef
 • Teknisk och/eller ekonomisk utbildning
 • Ledarerfarenhet i någon form är meriterande
 • Erfarenhet från entreprenadbranschen eller elbranschen är meriterande
 • B-körkort är ett krav, då resor ingår i tjänsten
 • Talar och skriver både svenska och engelska
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du har stark egen drivkraft, är affärsmässig och du får saker att hända genom att samarbeta och engagera dina medarbetare. Som ledare är du lyhörd, uthållig och motiverande. Ditt intresse och dina egenskaper stödjer utveckling av verksamhet, människor och affärer. Dina medarbetare utgår från flera orter och det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga och är tydlig.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Per Redtzer, 070-855 51 02. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Johanna Marklund, 070-307 84 82.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Luleå med omnejd. Ange önskad placeringsort i din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 5 februari 2020!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 5 feb 2020 (13 dagar kvar)