Arbetsmiljöspecialist- Vattenfall Eldistribution AB

Arbetsmiljöspecialist- Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor.

Du kommer att
  • Vidareutveckla vårt kulturarbete för Health & Safety
  • Vidareutveckla vårt arbetsmiljöledningssystem
  • Vidareutveckla vår entreprenörsstyrning
  • Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt
  • Utreda incidenter samt avvikelser
  • Stödja chefer och andra funktioner i deras arbetsmiljöarbete
  • Utveckla och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar
  • Planera och genomföra kommunikationsinsatser
Arbetet sker i samverkan med befintliga arbetsmiljöspecialister, HR, elsäkerhetskoordinator och andra nyckelfunktioner. Resor förekommer i tjänsten.

Vi söker dig som
  • Har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet.
  • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus.
Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Alice Øritsland, 0706 79 65 92
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Arbetsmiljöspecialist/ Health & Safety Expert
Placeringsort: Luleå, Jokkmokk, Solna eller Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsprövningsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (1 dag kvar)