Tillståndsspecialist - Vattenfall Eldistribution AB

Tillståndsspecialist - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och utveckla arbetet inom tillstånd och fastighetsfrågor i ett engagerat team? Avdelningen Tillstånd & Rättigheter på Vattenfall Eldistribution söker nu fler kompetenta medarbetare till sitt team i Luleå. Gruppen består av ett antal specialister som arbetar med fastighets-, tillstånds och rättighetsfrågor. Våra medarbetare finns i Solna, Trollhättan och Luleå.

Du kommer att
Beroende på vem du är och den kompetens du besitter kan arbetsuppgifterna i viss mån anpassas men ditt huvudsakliga ansvar är att självständigt driva koncessions/tillståndsprocesser för kraftledningar. Detta innebär att arbeta med:
  • Tillstånd/koncessionsansökningar
  • Samråd med myndigheter och allmänhet i tillståndsprocesser
  • Projektledning av externa konsulter
  • Fastighetsförvärv och rättighetssäkrande för våra elanläggningar

Vi söker dig som
Har en utbildning inom exempelvis lantmäteri, samhällsbyggnad, miljö eller annan relevant utbildning. Vidare har du erfarenhet av tillståndsfrågor, gärna relaterat till kraftledningar eller annan infrastruktur/produktion.

Då arbetet innebär kontakter med myndigheter, organisationer och privata aktörer så förutsätter vi att du är en utåtriktad person och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. I det här arbetet kommer du arbeta både självständigt och i grupp. Vi värdesätter noggrannhet, engagemang och det är en fördel om du är flexibel och kan hantera många arbetsuppgifter parallellt. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om du
Har erfarenhet kring tillståndsärenden samt mark- och fastighetsrättsligafrågor.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Lars-Peter Henrysson, 076 785 80 75
Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Tillståndsspecialist
Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 1 dec (13 dagar kvar)