Tullverket söker kravanalytiker/testledare/testare till IT-avdelningen

Tullverket söker kravanalytiker/testledare/testare till IT-avdelningen

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kravanalytiker ansvarar du för kravarbetet i projekt inom Tullverkets utvecklings- och förändringsverksamhet. Du har kompetensen att omsätta verksamhetens behov till värdeskapande IT-lösningar och leder kravarbetet genom ett iterativt och agilt arbetssätt som kräver stor flexibilitet.

Arbetet kan också innebära att du på del av din tid arbetar som testledare. Som testledare ansvarar du för testarbetet i projekt inom Tullverkets utvecklings- och förändringsverksamhet. Du planerar, leder och utvärderar tester löpande i syfte att så tidigt som möjligt bygga in kvalitet i framtagna IT-lösningar.

Allt krav- och testarbete utgör en central del av utvecklingsarbetet som sker i utvecklingsteam där alla tillsammans ansvarar för utveckling, test och produktkvalitet, givetvis tillsammans med slutanvändare och andra verksamhetsresurser.

Du deltar i verksamhetsanalyser för att nå största möjliga verksamhetsnytta och samtidigt är du en central del i utvecklingsteamet.

Arbetet innebär samverkan i olika forum inom Tullverket och IT-avdelningen men också mot andra myndigheter.

Vi söker dig som har:
 • akademisk utbildning inom IT
 • erfarenhet av kravhantering inom IT-utveckling
 • erfarenhet av testledning och tekniska tester inom IT-utveckling
 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av nedanstående områden:
 • teamledning i agila team
 • metodutveckling inom krav- och testområdet
 • workshopledning
 • testmetodik, testautomatisering och testverktyg vid IT-utveckling
 • agil utveckling
 • verksamhetsanalyser
 • systemutveckling
 • Atlassians produkter.
Personliga egenskaper
Som person är du en kommunikativ och social lagspelare som agerar med ödmjukhet och prestigelöshet. Du har lätt för att hantera olika typer av kontaktytor och är nyfiken med en möjlighetsorienterad inställning. Tillsammans med andra skapar du en helhet.

För dig är Tullverkets värdegrund helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande något helt naturligt.

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar som ytterligare vässar Tullverkets förmåga att möjliggöra effektiv handel och brottsbekämpning.

Du kommer att ha stort eget ansvar vilket kräver att du har förmågan att ta egna initiativ och driva arbetet framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-686.
Placeringsort: Luleå.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tomas Wallbing, tel. 0920-25 97 46. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan på svenska med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 8:e november 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Kontaktperson Tomas Wallbing
Telefon 0920-25 97 46
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Testare, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.