Tullverket söker junior systemutvecklare inom Business Intelligence

Tullverket söker junior systemutvecklare inom Business Intelligence

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som junior systemutvecklare inom området Business Intelligence (beslutsstöd) kommer du att arbeta i ett agilt team tillsammans med erfarna kollegor. Teamet ansvarar gemensamt för att förvalta och vidareutveckla Tullverkets beslutsstödsystem, och bidrar med innovation och nytänkande. En viktig del i arbetet blir att utveckla och underhålla långsiktiga relationer med verksamheten.

Arbetet innebär kravanalys, utveckling och test inom området. I utvecklingen arbetar vi med allt från databas, modellering, ETL och rapportframställning.

Du kommer att ges förutsättningar att växa in i rollen genom introduktion och utbildningar.

Vi söker dig som har:
  • akademisk utbildning inom IT
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande:
  • Microsofts verktyg och produkter inom Business Intelligence
  • olika lösningar inom Business Intelligence
  • agila utvecklingsmetoder
  • SQL.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyexaminerad eller har några års erfarenhet inom Business Intelligence och som har ett ett stort intresse för området.

Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och prestigelöshet som viktiga personlighetsdrag. Du är nyfiken, ambitiös, resultatinriktad och ser möjligheter samt har ett stort engagemang för det du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande och Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-737.
Placeringsort: Luleå.
Befattningen kräver visst resande nationellt.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Ola Bergkvist, tel. 0920-25 98 62. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan på svenska med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 29:e november 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Kontaktperson Ola Bergkvist
Telefon 0920-25 98 62
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.