Tullverket söker flera systemutvecklare till IT-avdelningen

Tullverket söker flera systemutvecklare till IT-avdelningen

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker flera systemutvecklare som har en stor bredd av kunskaper och principer inom mjukvaruutveckling, d.v.s. allt från användargränssnitt till databasstrukturer till att förstå och tillgodose verksamhetens behov och önskemål.

Du har kunskaper och färdigheter som gör det möjligt att designa, planera och skapa frontendapplikationer såväl som backendapplikationer. Du har erfarenhet av olika programmeringsspråk och är beredd på att kontinuerligt lära dig nya tekniker, ramverk och utvecklingsmetoder.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta i agila team inom Tullverkets utvecklings- och förvaltningsverksamhet. I ett team ansvarar vi gemensamt för att förvalta och vidareutveckla Tullverkets IT-system, och bidra med innovation och nytänkande genom att omvärldsbevaka och ta till dig det som händer inom branschen.

Att arbeta som utvecklare i ett team innebär även att stötta arkitekten i dess arbete likväl som att stötta krav- och testarbetet i teamet men framförallt både backendutveckling och frontendutveckling.

Vi söker dig som har:
  • akademisk utbildning inom IT eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • erfarenhet av backendutveckling i java
  • erfarenhet av frontendutveckling
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande:
  • erfarenhet av JavaEE6 eller högre
  • erfarenhet av Java 8 eller högre
  • erfarenhet av Angular version 2 eller högre, med TypeScript
  • erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! Som person är du kommunikativ, flexibel, ödmjuk och prestigelös. Du är resultatinriktad, ser möjligheter samt brinner för att lära dig nya saker och utvecklas inom din yrkesroll och som person. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-358.

Visst resande förekommer i begränsad omfattning.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Maria Lockman, tel. 0920-25 97 42 eller Tomas Wallbing, tel. 0920-25 97 46. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31:a maj 2020.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.