Tullverket söker drivna systemutvecklare till IT-avdelningen i Luleå

Tullverket söker drivna systemutvecklare till IT-avdelningen i Luleå

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för systemutveckling och har ett genuint intresse av att förstå och tillgodose verksamhetens behov. Inom arbetslivet har du erfarenhet från systemutveckling och vill kontinuerligt lära dig nya tekniker, ramverk och utvecklingsmetoder.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta i ett av våra team och ansvarar tillsammans med övriga teammedlemmar för att förvalta och vidareutveckla Tullverkets IT-stöd. Du har erfarenhet av olika programmeringsspråk och gillar att jobba med integrationer och konfigurationer.

Att arbeta som utvecklare i ett team innebär även att stötta arkitekten i dess arbete likväl som att stötta krav- och testarbetet i teamet. Teamet hanterar både frontend- och backendapplikationer därför är det en fördel om du har kompetens och vilja att jobba med både frontend- och backendutveckling.

Allt vi gör på IT-avdelningen är en del i att leverera rätt IT-stöd i syfte att digitalisera Tullverket. Hos oss har du möjlighet att ha roligt och utvecklas på jobbet samtidigt som du bidrar till en viktig samhällsnytta.

Vi söker dig som har
  • akademisk utbildning inom IT eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • erfarenhet av programmering med JavaEE inom de senaste 3 åren
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande
  • frontendutveckling med moderna ramverk, t.ex. Angular
  • Elastic search
  • erfarenhet av CI/CD
  • testautomatisering
  • arbete med agila arbetssätt, t.ex. Scrum och Kanban.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! Som person är du driven, nyfiken, kommunikativ, flexibel, ödmjuk och prestigelös. Du är resultatinriktad och har ett helhetsperspektiv i allt du gör, ser möjligheter samt brinner för att lära dig nya saker och utvecklas inom din yrkesroll och som person. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är en lagspelare som tänker på helheten och slutresultatet i form av att uppfylla verksamhetens behov på bästa sätt.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-696.

Visst resande förekommer i begränsad omfattning.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Andreas Nilsson, tel. 0920-25 96 05 eller Marie-Louise Eriksson, tel. 0920-25 97 83. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1:a november 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.