Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetscontroller på avdelning Nationell planering arbetar du nära ledning, medarbetare och övriga controllers på avdelningen. I arbetsuppgifterna ingår att planera, samordna och rapportera verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbetet inom avdelningens ansvarsområden. Du bidrar i arbetet med att analysera underlag, tolka och bryta ner direktiv, anvisningar och tidplaner samt föreslå mål för den egna verksamheten. Du följer även upp och analyserar delar av verksamheten och verksamhetens resultat mot överenskommelser, budget, mål, risker och uppdrag. Du deltar i arbetet med att ta fram underlag till rapporter och presentationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom ekonomi (240 hp/180 p) alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av övergripande ekonomiarbete med mål- och resultatstyrning, uppföljningar och analyser inom statlig sektor
  • har några års erfarenhet från att samordna verksamhetsplanering och uppföljning inom en större enhet/avdelning
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av Agresso och PULS
Som person är du analytisk och har god kommunikativ förmåga. Du är van att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Du arbetar strukturerat och har förmågan att kombinera operativt arbete med strategiskt tänkande då din roll som controller innebär att skapa förståelse och förankring i organisationens olika delar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-29

Upplysningar

Rekryterande chef Britt-Inger Bergman Lakso
0101237533

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Britt-Inger Bergman Lakso
Telefon 0101237533
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.