Verksamhetsarkitekt Investering

Verksamhetsarkitekt Investering

Som Verksamhetsarkitekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur och en ny generations infrastrukturlösningar.

Digitaliseringen ställer allt större krav och skapar möjligheter för Trafikverket. Du kommer i den här tjänsten ha möjligheten att skapa smarta och effektiva lösningar för en stor verksamhetsvolym. Kom och var med att påverka det framtida transportsystemet tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsarkitekt hos Trafikverket beskriver och analyserar du verksamhetsprocesser, hur dessa kan förbättras, hur information kan hanteras och om det finns systemstöd som stöttar verksamheten på rätt sätt.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att:
  • bidra till att verksamhetens utvecklingsinitiativ är samordnade, har rätt målbild och avgränsning
  • stödja förvaltningen i att säkerställa att verksamhetens behov av arbetssätt, IT-lösningar och annat stöd, är ändamålsenliga och effektiva
  • analysera processernas informationsbehov och kartlägga informationsflöden
  • stödja verksamheten med behovs- och kravanalys
Du har en mycket självständig roll och tillsammans med Digital Strateg utgör du en del av det verksamhetsnära stödet som ska stödja verksamheten att nyttja digitaliseringens möjligheter på Trafikverket. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra kollegor inom verksamhetsområdet och i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som verksamhetsarkitekt driver du förändringsaktiviteter och arbetar framåtriktat tillsammans med andra i organisationen. Därför ställer vi höga krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga att arbeta självständighet samt ha ett strukturerat arbetssätt. Att trivas med att växla mellan det operativa och strategiska perspektivet är en förutsättning för att bli framgångsrik i rollen.

Vi söker dig som
  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av arbetsuppgifter som vi bedömer som relevanta för tjänsten, såsom processkartläggning, informationsarkitektur samt kravhantering av verksamhets- och IT-lösningar
  • har erfarenhet av förändring- och verksamhetsutveckling
  • kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av infrastrukturbranschen
  • har erfarenhet av större organisationer
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker via Skype.

Om du önskar mer information om hur det är att arbeta som verksamhetsnära stöd inom verksamhetsområde Investering ta gärna kontakt med Stefan Isberg, Digital Strateg, 070-568 56 23.

Rekryterande chef: Tove Boija (tove.boija@trafikverket.se)

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-14

Upplysningar

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Christina Mattila
0101237068
Mer info
Kontaktperson Anna Carlsson
Telefon 0101236055
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.