Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som utredare på avdelning Vägsystem arbetar du med att leda, samordna och implementera komplexa nationella projekt av strategisk karaktär kopplade till vägunderhåll. Till exempel kan du komma att arbeta med projekt eller utredningar kopplat till förvaltning av väganläggningen, digitaliseringsinitiativ, analyser av Trafikverkets underhållsplan väg etc. Du arbetar i team och stöttas av olika specialister och experter från olika delar av Trafikverket, beroende på projektets eller utredningens karaktär. Du har en ledande roll gällande att driva arbetet och leverera resultat.

En viktig del i ditt arbete är att etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer med övriga avdelningar inom Underhåll samt andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du är Trafikverkets och Vägsystems representant i dialog med interna och externa intressenter och du kan även komma att företräda Trafikverket i internationella nätverk. I arbetsuppgifterna ingår det även att utveckla och effektivisera rutiner, planer, arbetssätt inom avdelningen och tilldelade projekt. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen inom väg och vatten, samhällsbyggnad eller samhällsplanering (minst 240 hp) eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av att driva utredningar/verksamhetsutveckling av strategisk och komplex karaktär
 • har flerårig erfarenhet och kunskap om underhåll och/eller vägteknik
 • har flerårig ledarerfarenhet
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Du som person
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.
Det är meriterande om du
 • har kännedom om statlig infrastrukturförvaltning
 • har erfarenhet av Tillgångsförvaltning (Asset Management)
 • har erfarenhet av att arbeta enligt XLPM-modellen.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-23

Upplysningar

Rekryterande chef Tina Törnquist
0101231269

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Tina Törnquist
Telefon 0101231269
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.