Utredare Vägkropp

Utredare Vägkropp

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del i utvecklingen av vägkroppens tillstånd? Som Utredare Vägkropp inom enheten Tillstånd Väg får du arbeta med tillståndsmätningar, analyser, utredningar och utveckling inom detta område. Detta görs ibland självständigt men oftast i samarbete med andra inom enheten. I enheten finns andra utredare, teknikområdesansvariga inom vägkropp och andra teknikslag såsom beläggning. Samarbete sker även i stor utsträckning med specialister på Investering för vägkroppsfrågor. Våra utredningar är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät till en samhällsekonomisk kostnad.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Planera, genomföra, analysera och följa upp tillståndet i anläggningen på både kort och lång sikt.
 • Ta fram, redovisa och föredra analyser och resultat i olika sammanhang såväl internt som externt.
 • Utgöra stöd inom området och besvara frågor internt/externt.
 • Delta i verksamhetens förvaltning och medverka i utveckling av system för tillståndsbedömning, Asset Management, LCC, Val av åtgärder etc.
 • Analysera och kvalitetssäkra insamlad tillståndsdata.
Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Dessutom kommer du att medverka och genomföra dialoger och olika informationsinsatser med interna och externa parter.

Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamheten vid implementering av strategier, arbetssätt etc inom och utanför verksamhetsområde underhåll.

I arbetet ingår även viss arbets-/projektledning och budgetansvar för förvaltning, utveckling av verksamhetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har en civilingenjörsutbildning 180hp med inriktning mot anläggning eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har mer än 5 års erfarenhet av arbete med vägkropp med inriktning på analyser, utveckling och kvalitetsfrågor
 • har mycket goda kunskaper i Office-programmen samt andra förekommande IT system inom området
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • har B-körkort
Det är meriterande om du:
 • har erfarenhet av Asset management eller LCC inom vägkonstruktion
 • har erfarenhet av att arbeta med avancerade metoder deflektionsmätning, georadar och seismik
Som person är du drivande, strukturerad och självgående. Det är viktigt att du är kommunikativ och har en utåtriktad framtoning. Du har en god analytisk förmåga, är ansvarsfull och noggrann och ser utveckling och utvärdering av olika handlingsalternativ som en naturlig del av arbetet. Att leda, styra och fördela arbete ser du som en självklar del av arbetet. Du har dessutom lätt för att samarbeta med andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-14

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Eriksson
0101239362

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Christian Eriksson
Telefon 0101239362
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2019 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.