Underhållsingenjör Väg

Underhållsingenjör Väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med underhållsfrågor på väg!

Som underhållsingenjör väg i Trafikverket stödjer du projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning och analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten, samt stödjer interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov.

Du medverkar i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte samt ansvarar för byggledning/kontroll/analys av åtgärder inom underhållskontrakt inom vägområdet. Vidare deltar du vid teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten. I din roll kan du också få chansen att leda mindre projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har utbildning med teknisk inriktning, lägst gymnasienivå, eller motsvarande erfarenhet som av oss kan bedömas som likvärdig
  • har relevant erfarenhet av underhållsverksamhet väg
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god datorvana, särskilt goda kunskaper i Office-paketet
  • har kunskap och intresse för att arbeta med IT-baserade system
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med vägmarkering och/eller beläggning
  • har erfarenhet från entreprenadbranschen
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik, AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har erfarenhet från projektarbete
Befattningen ställer krav på god problemlösningsförmåga och ett utvecklingsorienterat förhållningssätt. Du har förmåga att identifiera och analysera problem samt utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du anpassar dig enkelt till nya omständigheter och förändringar och har förmåga att arbeta konstruktiv och behålla lugn även i stressade situationer. Du drivs helt enkelt av utveckling och ständiga förbättringar!

Då rollen innebär att kommunicera och samverka med enskilda individer, grupper och allmänhet har du god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt och delar med dig av den information och expertis som behövs för att nå önskade resultat. Du kommunicerar tydligt, är lyhörd och anpassar kommunikationen till mottagaren. Som god kommunikatör förmedlar du information på ett enkelt och säkerhetsmedvetet sätt.

Placeringsort: Luleå

Intervjuer är planerade till den 29 november i Luleå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-24

Upplysningar

Rekryterande chef Simon Sunna
0101234831

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Simon Sunna
Telefon 0101234831
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.