Underhållsingenjör Infrateknik

Underhållsingenjör Infrateknik

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör arbetar du tillsammans i team i projekt inom underhåll av elanläggningar, huvudsakligen vägbelysning, på vårt vägnät.

I rollen underhållsingenjör i Trafikverket stödjer du projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande planering, uppföljning och analys av anläggningsarbeten. Du stödjer interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov. I rollen som underhållsingenjör kommer du att ha kontakter med kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet.

I rollen kommer du att arbeta i kontorsmiljö med våra administrativa system samt vistas ute i fält vilket innebär resor inom Norr- och Västerbotten.

Kvalifikationer
Som person
 • har du god förmåga att planera och strukturera.
 • har du ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
 • har du god samarbetsförmåga och är kommunikativ, och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.
 • är du initiativtagande och kan arbeta självständigt.
Vi söker dig som
 • har teknisk utbildning, med inriktning mot elanläggningar, lägst gymnasienivå, eller motsvarande utbildning och erfarenhet som av oss kan bedömas som likvärdig.
 • har relevant och aktuell erfarenhet från underhåll och/eller byggande av elanläggningar.
 • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har arbetat med vägbelysning.
 • har erfarenhet av att arbeta i projekt.
 • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning.
 • har arbetat i drift- och underhållssystemet Maximo.
 • har erfarenhet från besiktning av elanläggningar.
Skypeintervjuer är planerade till den 15 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-EW1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-07

Upplysningar

Rekryterande chef Simon Sunna
0101234831

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Simon Sunna
Telefon 0101234831
Område Luleå
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 dec 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.