Tid- och resursplanerare Norrbotniabanan

Tid- och resursplanerare Norrbotniabanan

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta med planering i Sveriges längsta infrastrukturprojekt? Projekt Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå. Vi söker nu en planerare. Du ska tillsammans med projekt- och delprojektledningen arbeta fram och följa upp tid- och resursplaner. Du ska även genomföra riskanalyser samt ge förslag på var korrigerande åtgärder behövs. Du tillhör projektets stab som ansvarar för övergripande planer gällande tid, kostnad och innehåll. Samarbete med projektledningen, controller och kalkylsamordnare kommer vara centralt i arbetet med projektets planer gällande tid, kostnad och innehåll.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Styra, stötta och samordna projektet och delprojekten med WBS (Work Breakdown Structure), tidplaner och resursplanering
 • Sammanställa, visualisera, kommunicera samt rapportera tid- och resursplaner
 • Identifiera behov av och genomföra fördjupade analyser
 • Vidareutveckla och implementera arbetssätt
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har några års erfarenhet av tidsplanering eller produktionsplanering i stora eller komplexa projekt
 • har högskole- eller universitetsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
 • har goda kunskaper i något tidsplaneringsverktyg, t.ex WBS Schedule Pro, MS Project eller Primavera
 • har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har arbetat med WBS (Work Breakdown Structure)
 • har arbetat med riskanalyser och behandlingsplaner
 • har några års erfarenhet av arbete i väg- eller järnvägsprojekt
Som person är du strukturerad och analytisk med god förmåga att se logiska samband, koordinera och sammanställa information samt att följa upp, styra och kommunicera resultatet. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta mot uppsatta mål.

Intervjuer är planerade till 17 jan samt 24 jan i Luleå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-18

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Bergdahl
0101237441

Stabsansvarig Sten Ek
0101236753

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Lars Bergdahl
Telefon 0101237441
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.