Specialist digital projekthantering, GIS

Specialist digital projekthantering, GIS

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

Digital projekthantering innefattar utredningar och analyser utifrån projektet och på övergripande trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

Du kommer att arbeta som stöd till våra stora projekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen.

I rollen som specialist inom GIS kommer du att stödja och styra de stora projekten inom teknikområdet GIS. Det innebär bland annat att du kommer att vara länken mellan projekten och Trafikverkets övriga kart-och informationsdistributörer. Tillhandahållande och distribution av geodata inom ramen för geodatasamverkan och geodataavtal med kommuner går via GIS-specialisten. Du medverkar i styrning av format och struktur på leveranser av utredningsdata och på utseende av geodataprodukter. Det ingår även att tillgängliggöra geodata till projektmedlemmar via tjänster eller andra it-stöd.

Tjänsten innefattar att arbeta med förankring av befintliga arbetssätt i projekten, förbättra och utveckla dem vid behov. Inom Trafikverket arbetar vi idag med ESRI:s GIS-verktyg. Vi har även SharePoint- och Carmenta-tjänster.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:
  • stödja projektmedlemmarna med framtagande av kartunderlag till exempelvis insatsplaner eller kartbilagor till avtal
  • ansvara för lagring och tillgänglighet av befintlig utrednings- och inventeringsdata
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning GIS, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig
  • har yrkeserfarenhet inom infrastruktur och digital projekthantering
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Som person är du självgående, kommunikativ och drivande. Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-05

Upplysningar

Rekryterande chef Camilla Rydén
0101231488

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Camilla Rydén
Telefon 0101231488
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.