Specialist digital projekthantering, BIM

Specialist digital projekthantering, BIM

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

Digital projekthantering innefattar utredningar och analyser utifrån projektet och på övergripande trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

Du kommer att arbeta som stöd till våra stora projekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen.

I tjänsten som specialist inom BIM följer du upp struktur och arbetssätt gällande hanteringen av objektsorienterad information i modeller för varje aktuellt skede i projektet. Med hjälp av våra styr- och stödprocesser ser du till att informationen återfinns och hänger ihop.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
  • Stödja projekten i hanteringen av objektsorienterad information i modeller och ta fram arbetssätt och struktur
  • Stödja projekten i kravställningen för digital projekthantering med avseende på innehåll och struktur
  • Samordning och kunskapsspridning gällande objektkodning för olika teknikområden och samgranskning av teknikmodeller
  • Stödja projektledningen i styrning och uppföljning av digitala leveransers med avseende på innehåll och struktur
  • Säkerställa att det finns fungerande rutiner och arbetssätt
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk universitets- eller högskoleexamen med inriktning BIM eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god vana av programvaror för projektering och byggande inom anläggningsbranschen. Särskilda krav ställs på kunskap i Bentley Navigator och Autodesk Navisworks.
  • har kunskaper inom digital projekthantering, visualisering, modellbaserad produktionsplanering eller databashantering
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med implementering av nya processer och framtagning av regelverk
Som person har du en förmåga att påverka och kan leda andra. Du är lösningsorienterad och pedagogisk i ditt sätt att samarbeta. Då arbetet innebär många kontakter är det en fördel om du är van att samarbeta i stora organisationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-05

Upplysningar

Rekryterande chef Camilla Rydén
0101231488

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Camilla Rydén
Telefon 0101231488
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.