Säkerhet- risk och kvalitetspecialist

Säkerhet- risk och kvalitetspecialist

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Säkerhet- risk och kvalitetspecialist till Underhållsdistrikt Nord, väg och järnväg. Tjänsten har fokus kvalitet och risk, men kan även innefatta områdena samhällssäkerhet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja underhållsprojekten i deras kvalitetsarbete och projektriskhantering genom hela processen från projektplanering till genomförande och uppföljning. Du kommer även stödja distriktsledningen i det strategiska arbetet kopplat till säkerhet- risk och kvalitetsområdet genom bland annat tillämpningsuppföljningar, kontroller och analyser av utfall. Du företräder distriktet både internt och externt i frågor och nätverk inom ovanstående kunskapsområden. Syftet är att utveckla verksamheten så att vi på ett effektivt sätt kan levererar vägar och järnvägar som uppfyller kraven på god säkerhet, framkomlighet, miljö och ekonomi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom områdena säkerhet, risk eller kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god förmåga att kunna uttrycka dig på tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete inom området kvalitet, riskhantering och/eller säkerhet (trafiksäkerhet väg/järnväg, samhällssäkerhet)
  • har erfarenhet av byggherrefrågor
Som person är du nyfiken, drivande och strukturerad. Vi ser att du kan samarbeta och kommunicera med både interna och externa kontakter samt att du kan nå resultat genom självständigt arbete.

Tester kommer vara en del i vår rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade till 10 december samt 11 december i Luleå.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-01

Upplysningar

Rekryterande chef Veronica Henriksson
0101238128

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Veronica Henriksson
Telefon 0101238128
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.