Projektledare - samhällsbyggare i Norr

Projektledare - samhällsbyggare i Norr

Arbetsuppgifter
I arbetet som projektledare ska du i samråd med övriga projektledningen styra, kontrollera och följa upp våra upphandlade kontrakt mot uppsatta mål. Du fattar beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar. Vidare fördelar du arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Som projektledare ansvar du för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr projektet kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Trafikverket erbjuder utbildningsmöjligheter och kompentensutveckling för dig! Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Vilka är våra projekt?

Vi har en stor variation av projekt både inom järnväg och väg och vilka projekt du ansvarar för kan variera över tid. Vår tanke är att du kommer att ingå i teamet av projektledare som leder olika projekt inom Malmbanan. För mer information om Malmbanan se länk nedan under "Läs mer här"

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du trivs att arbeta i team, har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver projekt genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Vi söker dig som
  • är projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande med flera års aktuell relevant erfarenhet från att driva projekt. Relevant erfarenhet innebär t.ex. att driva projekt enligt en projektmodell samt att det finns kontrakt med leverantörer alternativt beställare.
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har god datorvana
  • har goda kunskaper i svenska i tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet från järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av projekt inom infrastruktur, gärna från produktion
  • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
Om du har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Simon Lövgren på mobilnumret 070-5785994 istället för telefonnumret nedan under kontakter.

I den här rekryteringen kommer vi använda oss av webbaserade urvalstester som skickas till dig i samband med att ansökningstiden går ut. Därför är det bra om du kollar din mail dagarna efter sista ansökningsdatum.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17

Upplysningar

Rekryterande chef Simon Lövgren
0101237424

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Lena Torgerstad
0101237411
Mer info
Kontaktperson Simon Lövgren
Telefon 0101237424
Område Luleå
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 aug 2020 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.