Projektledare Järnvägsunderhåll

Projektledare Järnvägsunderhåll

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder du ett projektteam och ansvarar för att underhållsentreprenaden genomförs enligt avtalat kontrakt. Inom projektets ram beslutar du om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning.

Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, förordningar och interna arbetsinstruktioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) med teknisk eller ekonomisk inriktning, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av projektledning
  • har erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har god förhandlingsvana
  • har svenskt medborgarskap
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av projektledning inom väg och/eller järnväg
  • har erfarenhet från entreprenadbranschen
Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och är självgående i ditt sätt att arbeta. Vidare har du god förmåga att kommunicera och samverka med enskilda individer och grupper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-25

Upplysningar

Rekryterande chef Roger Nilsson
0101243322

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Roger Nilsson
Telefon 0101243322
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.