Projektingenjör Byggnadsverk

Projektingenjör Byggnadsverk

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen i norra Sverige erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i Luleå.

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av byggnadsverk på vårt väg- och järnvägsnät. I rollen stöttar du projektledarna med bland annat planering och uppföljning av tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö. Du ansvarar för huvuddelen av administrationen i projekten och bidrar med struktur i arbetet. Som projektingenjör bistår du även projektledarna i interna och externa kontakter med exempelvis entreprenörer, byggledare och allmänhet. När du har blivit varm i kläderna i rollen kommer du få möjlighet att leda mindre projekt med stöd av en projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp alt. 120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot byggnadsverk alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga.
  • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt
  • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av byggnadsverk
För att lyckas i rollen har du stort intresse för såväl infrastruktur som ledarskap. Rollen ställer krav på din förmåga att kommunicera och samverka med både interna och externa parter. Du är duktig på att lösa komplexa problem och har god förmåga att prioritera ditt arbete. Som person är du flexibel och ansvarstagande, och du trivs lika bra att arbeta självständigt som i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Mattias Broström
0101230979

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Mattias Broström
Telefon 0101230979
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.