Projekteringsledare till Norrbotniabanan

Projekteringsledare till Norrbotniabanan

Arbetsuppgifter
Projekteringen för Norrbotniabanan genomförs av konsulter i olika kontrakt. Du kommer stötta projektledaren genom att leda och driva arbetet i projekteringsuppdragen. Du kommer att samordna arbetet internt med de olika tekniska specialisterna och ansvara för samordningen med den kontrakterade konsulten. Du kommer också att stötta projektledaren i frågor rörande ekonomi och andra kontraktsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår även externa kontakter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen inom Väg- och Vatten, Samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har mångårig relevant arbetslivserfarenhet från samhällsplanerings-, anläggnings- eller järnvägsprojekt.
  • har erfarenhet av att leda och genomföra projekt, exempelvis från roller som projektledare, projekteringsledare eller uppdragsledare.
  • har goda kunskaper i svenska i tal som skrift.
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i planprocessen för väg och järnväg.
  • har erfarenhet av att arbeta i stora organisationer.
För att lyckas i rollen är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. En annan viktigt del är ditt affärsmässiga förhållningssätt, för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdragen.

Intervjuer är planerade till 27-28 jan i Luleå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-18

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Bergdahl
0101237441

Projektledare Marie Eriksson
0101237456

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Lars Bergdahl
Telefon 0101237441
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.