Mottagandekoordinator väg

Mottagandekoordinator väg

Som mottagandekoordinator på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.

Vi behöver nu stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Arbetsuppgifter
Som mottagandekoordinator jobbar du med att koordinera arbetet i samband med mottagande av ansvar, anläggning och förvaltningsdata vilket innebär att du från tidigt skede är kontaktperson mot investerings- eller reinvesteringsprojekt. Du koordinerar mottagandet inom de förvaltande enheterna, dvs. inom verksamhetsområde Underhåll och övriga berörda verksamhetsområden/centrala funktioner. Ditt arbete går ut på att säkra att alla förvaltare får rätt förutsättningar för att vidmakthålla vår anläggning.

Du kommer att arbeta nära de förvaltande enheterna samt tekniska specialister. Väganläggningar är alltifrån mindre projekt till större med komplexa tekniska system/installationer (belysning, styr- och övervakningssystem, ventilation).

Vi står nu inför utmaningen att hantera anläggningsspecifika krav för väganläggningen. Detta innebär att du även kommer att kunna arbeta som samordnare för framtagandet av funktionella krav ur ett drift- och underhållsperspektiv med berörda parter inom förvaltningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • högskoleutbildning på 180 hp (120p) med lämplig inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av mottagning av anläggning alternativt inom anläggningsdata t ex som indatastödjare, ajourhållare eller datasamordnare.
Som person har du lätt för att bygga förtroendefulla relationer, är lyhörd och ser vikten av att skapa ett gott samarbete med olika kontaktytor i din omgivning. Utöver betydelsen av en god samarbetsförmåga känner du dig även trygg med att arbeta självständigt och är van vid att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter där ditt lösningsorienterade förhållningssätt och ditt driv tar dig framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och möjliga placeringsorter för denna tjänst är: Luleå, Gävle, Borlänge eller Göteborg.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer kommer i första hand att ske digitalt via Skype och är planerade att genomföras under v.23 och v.24.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-20

Upplysningar

Rekryterande chef Annika Renfors
0101239510

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Annika Renfors
Telefon 0101239510
Område Luleå
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.