Kvalificerad Inköpare

Kvalificerad Inköpare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad inköpare är ditt uppdrag att göra smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du är ett professionellt affärsstöd, samordnar inköpsstrategiarbetet, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Du kommer att vara drivande i affärens alla skeden, från val av affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet.
 • att vara delaktig i utveckling av processer och rutiner, t ex nationellt kategoristrategiarbete.
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
 • att vara aktiv i dialogen med leverantörsmarknaden och bidra till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation.
För rätt person finns möjligheten att ta ett större inköpsansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Placeringsort: Luleå

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom inköp, teknik, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare eller jurist
Det är meriterande om du
 • har goda kunskaper i LOU/LUF och AB/ABT
 • har några års erfarenhet av entreprenadprojekt samt entreprenad- och konsultupphandlingar
 • har några års erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
 • har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete
 • har ledarerfarenhet
 • har god vana av att förhandla
För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-18

Upplysningar

Chef Inköp Nord Fredrik Rosendahl
0101239392

Stf Chef Inköp Nord Pär Isaksson
0101237108

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Cederbjörk
0101235459

ST Ami Åreng
0101258002
Mer info
Kontaktperson Fredrik Rosendahl
Telefon 0101239392
Område Luleå
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.