Koordinator till Järnvägsdata

Koordinator till Järnvägsdata

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Koordinator till Järnvägsdata ansvarar du för att leda, samordna och utveckla nuvarande arbetssätt för ajourhållning av järnvägsdata.

Det ingår också att fånga Trafikverksinterna krav och utveckla dataprodukter och tjänster så att de svarar mot de behov som finns.

Du arbetar i nära samarbete med uppdragsansvarig, förvaltningsorganisation och kravställande verksamhet.

Placeringsorter: Luleå, Malmö, Borlänge, Solna, Göteborg eller Kristianstad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskole- eller universitetsutbildning med teknisk inriktning mot exempelvis IT och geografisk information, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av projektledning eller förvaltningsledning
  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av järnvägsuppdrag
  • har erfarenhet av BIM-frågor
Som person är du bra på att bygga relationer, skapa förtroende och har god kommunikativ förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-21

Upplysningar

Rekryterande chef Ken Meyer
0101232627

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Ken Meyer
Telefon 0101232627
Område Luleå
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.