Järnvägsingenjör - elkraft

Järnvägsingenjör - elkraft

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som järnvägsingenjör järnväg kommer du i nära samarbete med projektledare och specialister att planera, utreda och förbättra Sveriges järnväg. Du kommer att driva den regionala underhålls- och utbytesplaneringen. Du bedömer och beskriver det tekniska och funktionella tillståndet i elkraftssystemet. Med din bedömning som grund föreslår du olika åtgärder och beskriver effekterna av dessa på anläggningen.

Du kommer bland annat:
  • Utreda och identifiera olika typer av problem som har kopplingar till elkraft på regional nivå. Exempelvis sträckor där man behöver bedöma tillstånd etc.
  • Ta fram underlagsanalyser och föreslå åtgärder för förbättringar av anläggningen samt följa upp effekten av genomförda åtgärder
  • Tillsammans med andra järnvägsingenjörer inom elkraft på andra orter delta i underhållsplaner på nationell nivå
Du kommer att arbeta på avdelningen för järnvägssystem och tillhöra enheten Tillstånd elkraft. Tillsammans jobbar idag 26 personer på enheten fördelat på 13 orter från Luleå till Malmö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
  • har aktuellt erfarenhet av arbete med elkraft och järnväg
  • har kunskap inom kontaktledning och lågspänning
Som person har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Som person är du positiv, engagerad och driven. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Du har även god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-28

Upplysningar

Rekryterande chef Maarten Reijm
0101231832

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Maarten Reijm
Telefon 0101231832
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elkraft, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.