Controller

Controller

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en Controller till enhet Verksamhetsstyrning på Underhållsdistrikt Nord.

I enhet Verksamhetsstyrning på distriktet arbetar vi i team med tillämpning, planering och uppföljning av verksamheten. Du kommer arbeta som controller på enhetsnivå och i nära samarbete med enhetschef, projektledare och övriga på verksamhetsstyrning. Din roll är att både vara styrande och stöttande till verksamheten, ibland på flera nivåer. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera, följa upp, analysera samt prognostisera verksamheten. Vidare innefattar arbetet bl a analys av underlag samt att tolka och bryta ner direktiv och anvisningar. Du medverkar även till att genomförandet präglas av enkelhet och får genomslag i verksamheten.

Arbetet kan även innebära att ta fram underlag till rapporter och presentationer och att vara föredragande till ledningen. Att bidra till avdelningens och enhetens mål, uppdrag och indikatorer och ett integrerat riskarbete är även det en del av arbetet. Du deltar i arbetet med ständiga förbättringar av arbetssätt och interna rutiner. En del i din utveckling är att anpassa arbetsuppgifterna till en ständigt föränderlig organisation och att vara flexibel i sin tillämpning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper inom Excel och övriga Officepaketet.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
  • har erfarenhet av controllerarbete eller verksamhetsutveckling
Vi söker dig som är resultatinriktad och utvecklingsorienterad. Då en viktig del av arbetet är att skapa förståelse och förankring i organisationen är du duktig på att skapa goda relationer samt kan kommunicerar väl. Du är analytisk lagd och att ta egna initiativ är en självklarhet för dig.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-25

Upplysningar

Rekryterande chef Veronica Henriksson
0101238128

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Veronica Henriksson
Telefon 0101238128
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.