Controller till Norrbotniabanan

Controller till Norrbotniabanan

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen ansvarar du för controllerrelaterade frågor i hela projektet, vilket innebär bland annat ekonomisk planering, styrning och uppföljning för att bidra till projektets framdrift. Du ansvarar även för att arbetssätten kring ekonomihanteringen i projektet fungerar bra, där bland annat fakturahantering, projektredovisning samt prognoshantering ingår. Du tillhör projektets stab och ingår i Stora Projekts controllernätverk med controllers från andra stora projekt.

Arbetsuppgifterna består även av:
  • att vara drivande i projektets prognosarbete samt i uppföljningen och rapporteringen av projektets kostnader
  • att vara delaktig i projektets verksamhetsplanering, resursplanering och tidsplanering
  • att ansvara för projektets ekonomistruktur i linje med Trafikverkets ekonomimodell
  • att ansvara för introduktion av nya medarbetare gällande Trafikverkets och projektets ekonomihantering
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av controllerarbete i stora eller komplexa projekt
  • har erfarenhet av controllerarbete i stora organisationer
  • har erfarenhet av utvecklingsarbete och implementering av ekonomiska processer i projekt och organisationer
Som person ska du vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Du ska ha förmågan att självständigt planera ditt arbete samtidigt som du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt att samarbeta med olika typer av människor. Tjänsten kräver att du är analytisk lagd och känner dig bekväm i att analysera siffror samtidigt som du har förmågan att vara kommunikativ och anpassa ditt budskap till olika typer av åhörare.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-27

Upplysningar

Projektchef Lars Bergdahl
0101237441

Stabsansvarig Sten Ek
0101236753

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson https://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-...
Telefon 0101237441
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.