Biträdande Trafikingenjör

Biträdande Trafikingenjör

Arbetsuppgifter
Som biträdande trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö för trafikanterna genom att tillämpa och följa Trafiklagstiftningen såsom Väglagen, Vägmärkesförordningen mm.

Med kunden i fokus genomför du en rättssäker myndighetsutövning och är Trafikverkets ansikte utåt.

Du svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, företag och allmänheten gällande trafikmiljön längs det statliga vägnätet. Det kan tex. gälla vägvisning, hastighetsreglering, arbete på vägar, anslutningar, arrangemang och tävlingar mm.

Vi arbetar även som specialiststöd i projekt där Trafikverket är beställare ex. ombyggnad av vägar.

Du fattar beslut i samråd med dina kollegor när en ansökan ska beviljas eller avslås för att säkerställa en rättssäker myndighetsutövning.

För att du ska lyckas i rollen kommer du få nödvändig utbildning, en genomtänkt introduktion och handledning av dina kollegor. Du har stora utvecklingsmöjligheter och målet är att du på sikt ska bli trafikingenjör.

Kvalifikationer
För att du skall trivas i rollen som biträdande trafikingenjör behöver du vara strukturerad och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga men tycker samtidigt om att arbeta självständigt och har en god kommunikationsförmåga.

Vi söker dig som
  • har högskole- eller universitetsexamen (180 h/120p) inom relevant område, t ex trafikteknik, samhällsplanering, juridik, eller annan utbildning som vi bedömer relevant
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har goda IT-kunskaper
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet av att arbeta med vägtrafik
  • har kunskap inom trafiklagstiftning
  • har erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-03

Upplysningar

Rekryterande chef Victoria Davidsson
0101232168

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Lars Hedlund
0101239501

SACO Victoria Stridsman
0101230822
Mer info
Kontaktperson Victoria Davidsson
Telefon 0101232168
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.