Åtgärdsbeställare

Åtgärdsbeställare

Arbetsuppgifter
Som åtgärdsbeställare har du ett fokus på att beställa och följa upp Trafikverkets projekt. Du för en nära dialog med utförande enheter inom Trafikverket för att säkerställa att genomförandet av åtgärder sker enligt beställning och överenskommelser i rätt tid och inom budget. Det innebär att du ser till att åtgärder planeras och samordnas så att tillgängliga medel utnyttjas effektivt. Genom att bidra till ett gott beställningsunderlag har du en viktig roll i utvecklingen av Sveriges infrastruktur!

Placeringsort: Luleå

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen 180 hp, inom väg och vatten, samhällsplanering, teknik, ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet från arbete med planering av transportsystemet
  • har kunskap om prognos- och avvikelsehantering
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har kunskaper om olika typer av finansieringsformer, t.ex. EU- finansiering, medfinansiering och förskotteringar.
  • har kunskap om hur offentlig verksamhet styrs, främst om de politiska processerna som styr transportpolitiken i Sverige.
  • har kunskap i Plan- och bygglagen, Väglagen samt Lagen om ombyggnad av järnväg.
  • har kunskap om trafik- och kapacitetsanalyser, samhällsekonomi och effektsamband.
Du som söker är självgående och strukturerad och har vana att driva dina egna ärenden. Du har en god prioriteringsförmåga, med fallenhet att analysera och hantera komplex information och göra olika typer av hänsynstaganden. Eftersom rollen innebär många kontaktytor både internt och externt krävs det att du är duktig på att kommunicera, har lätt att samarbeta med andra samt har en god pedagogisk förmåga.

Intervjuer är planerade till den 4 december samt 10 december i Luleå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-25

Upplysningar

Rekryterande chef Mikael Sundvall
0101234544

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Åsa Callgren
0101237552

SACO Ingela Jarlbring
0101237557
Mer info
Kontaktperson Mikael Sundvall
Telefon 0101234544
Område Luleå
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.