Senior Nätverkskonsult (LAN, WAN, Wi-Fi)

Senior Nätverkskonsult (LAN, WAN, Wi-Fi)

Jag heter Stefan Kärnestad och ansvarar för ett konsultteam inom nätverk och säkerhet på Cygate i Luleå. Vi arbetar med lösningar från bland annat Cisco, HPE, Palo Alto, Fortinet, Checkpoint, F5 och Citrix, och hjälper våra kunder planering, drift och underhåll av deras IT-miljöer. Det finns en stor efterfrågan på vår kompetens, och därför behöver vi nu utöka teamet med en Senior Nätverkskonsult som har kunskaper motsvarande CCNP. Du kommer att tillhöra vårt kontor i Luleå, men vi välkomnar sökanden från hela regionen, såsom Kiruna, Gällivare och Piteå.

Din nästa utmaning?
Vi är en del av Telia Company, och genom det kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta i ett bolag där det både finns entreprenörsdriv och stabilitet, samt en imponerande kundportfölj bestående av Sveriges största bolag. Det gör att du får arbeta med spännande kunduppdrag och goda möjligheter till utveckling.

Du kommer att arbeta högt som lågt med uppgifter som planering och design av olika nätverks- och säkerhetslösningar till installation, konfiguration och felsökning i kundens IT-miljö. Med tiden ser vi att din roll utvecklas till att du kan leda mindre projektgrupper, fungera som en mentor för juniora medarbetare, samt ta ett helhetsansvar för leveransen ut till kund.


Vem är du?

Som person motiveras du av att arbeta nära kunder och kommer särskilt till din rätt när du får utmana med nya tankar och idéer. Du har en förmåga att förstå och omsätta krav från verksamheten som du utvecklar till genomförbara lösningar. Du involverar och håller kunder som kollegor informerade genom att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt, och söker aktivt feedback för att förbättra leveransen. Vi tror att du söker dig till oss för att du vill känna tillhörighet i ett team, och du kompletterar oss med din djupa kunskap inom olika nätverks- och säkerhetslösningar.

Din personlighet:
  • Resultat- och målfokuserad, där du strävar efter att göra kunden nöjd
  • Du har ett "vi"-tänk, och vill bidra till ett bra samarbetsklimat
  • Du förhåller dig konstruktiv och entusiastisk även vid misslyckanden, och påverkar din omgivning snarare än att reagera på den
Dina erfarenheter:
  • Mycket god kunskap inom LAN, WAN (routing och switching) och intresse att lära dig mer om WiFi
  • Nätverkslösningar från Cisco och/eller HPE
  • Förståelse för lastbalanserare och brandväggar
  • Certifieringar motsvarande CCNA och/eller CCNP
  • B-körkort
Intresserad?
Vill du påbörja en spännande resa hos oss och ha mycket roligt på vägen, sök tjänsten! Om du har frågor, kontakta mig Stefan på 076-7677212 eller stefan.karnestad@cygate.se eller på LinkedIn. Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig. Sista ansökningsdag är 2021-03-09

Välkommen till Telia Cygate - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!