Vikarierande strateg samhällsplanering

Vikarierande strateg samhällsplanering

Har du några års erfarenhet av kommunalt planeringsarbete samt översikts- och detaljplanering enligt plan- och bygglagen ? Vill du arbeta med framtagandet av samhällsviktiga planeringsunderlag ? Då kan du vara den vi söker!

Information om uppdraget:

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Kommunstaben är kommunstyrelsens förvaltning och består av fem avdelningar. Vi är en gemensam resurs för hela kommunen och våra kommunala bolag. Vi arbetar med samverkan inom staben och verksamheterna för att bli ännu bättre på att skickliggöra dem vi finns till för, samtidigt som vi möjliggör och leder en rättssäker och effektiv leverans till medborgarna. Kompassen är inställd på Vision 2050 och vi siktar till att börja med på att utveckla Luleå till en hållbar stad genom att integrera de globala målen i Agenda 2030 i kommunens verksamheter.

Samhällsutvecklingsenheten består av 15 medarbetare och är en del av Kommunstabens avdelning Demokrati och samhälle.

Vi söker nu en strateg inom samhällsplanering för ett vikariat på minst ett år.

I rollen som strateg inom samhällsplanering arbetar du och dina kollegor på enheten med framtagandet av samhällsviktiga planeringsunderlag. Dessa omfattar bland annat översiktsplanering, utförande av analyser samt avvägningar enligt plan- och bygglagen. Enheten följer upp resultat och visar riktning för Luleå som en hållbar kommun på väg mot Vision 2050. Enheten arbetar nära och stödjande till kommunens förvaltningar och bolag.

Detta söker vi:

Vi söker dig med högskoleexamen inom samhällsplanering. Du har några års erfarenhet av kommunalt planeringsarbete samt översikts- och detaljplanering enligt plan- och bygglagen.

Du har mycket god vana att skriva rapporter och riktlinjer samt att utföra analyser. Arbetet kräver att du har god förmåga att formulera dig i skrift då underlag tas fram inför politiska beslut.
Vidare är du en strukturerad person med problemlösande analysförmåga. Du har förmågan att dra slutsatser både från kvalitativa och kvantitativa undersökningar. Du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Goda kunskaper i GIS är meriterande.

Denna rekryteringsprocess hanteras av StudentConsulting och Luleå kommuns önskan är därför att alla eventuella frågor går direkt till ansvarig rekryterare på StudentConsulting, Louise Lundbäck. Du når Louise via mail på louise.lundback@studentconsulting.com.

Är du den vi söker? Då välkomnar vi dig varmt med att skicka in en ansökan, sista ansökningsdag är den 2021-05-23

Facklig företrädare
Jan Lundqvist
Sveriges ingenjörer
0920-45 53 54

Sökord: Luleå Kommun

Sökord: Luleå Kommun
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com