Systemförvaltare IT-infrastruktur till Luleå kommuns IT-kontor

Systemförvaltare IT-infrastruktur till Luleå kommuns IT-kontor

Vi söker nu dig som genom din egen prägel förverkligar Luleå Kommuns IT-infrastruktur genom utveckling och förvaltning av kommunens IT-infrastruktur. Kom och utvecklas tillsammans med oss!

Information om uppdraget:

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är den största arbetsgivaren med nästan 7 000 anställda. Hos oss arbetar du för andra människor med andra människor. Hos oss är du med och skapar välfärd och en hållbar ekologisk, social och ekonomisk utveckling!

IT-kontoret är en konsultativ resurs för kommunens nämnder/förvaltningar i deras uppdrag att leverera service och tjänster till medborgare och näringsliv. I vårt ansvar ingår bland annat att stödja framtida strategiska satsningar, såsom e-tjänster och e-förvaltning, svara för service, drift och vidareutveckling av kommunens IT-miljö och att samverka i verksamheternas utvecklingsprojekt som internkonsult. Vi erbjuder en öppen, samarbetsvillig och utvecklingsorienterad arbetsmiljö. Vi utgår från trevliga lokaler på Residensgatan i Luleå och är idag cirka 60 medarbetare.

En viktig förutsättning för att du ska kunna göra ett bra jobb är självklart att du har rätt kompetens. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, både genom kompetensutveckling och genom att ta mer ansvar i ditt arbete. Vi tillämpar flexibel arbetstid som underlättar samspelet mellan arbete, fritid och familjeliv.

Om tjänsten:

I den här rollen kommer du att leda både det dagliga och långsiktiga arbetet med att utveckla och förvalta kommunens IT-infrastruktur. Du kommer arbeta i nära samverkan med andra systemförvaltare, processägare och verksamheter för att förvalta och vidareutveckla Luleå Kommuns IT-infrastruktur. Förvaltningsobjektet innefattar nät- och kommunikation, server, virtualisering, lagring och backup, databaser och övrig central grundinfrastruktur. Luleå kommun har beslutat att gå över till en PM3-förvaltningsorganisation, beslutet kan innebära att förvaltningsobjektets innehåll och ansvar förändras över tid.

Du kommer arbeta både utifrån ett tekniskt och ett förvaltningsdrivet perspektiv. Inom det tekniska arbetet är arbetsuppgifterna främst att upprätta rapporter och hantera incident- och problemhanteringssystem. Du är delaktig i tester av nya releaser och att testprotokoll upprättas. Du kommer vidare skapa och underhålla förvaltnings- och tidplaner för nya releaser och planera driftsättningar, samt säkerställa att dokumentation och information är uppdaterad och tillgänglig både internt och externt. Du blir även en viktig del i arbetet med framtida teknikval och utvecklingsinsatser, samt medverkar vid kravframställning inom offentliga upphandlingar.

Förvaltningsmässigt säkerställer du en målstyrd och kostnadseffektiv förvaltning med hög verksamhetsnytta, till exempel genom bra ansvarsfördelning och gemensamma arbetssätt. Du kommer även samla in krav och önskemål samt vid behov initiera förbättringar och vidareutveckling. Arbete med styrgrupper och ledningsgrupper är även frekvent förekommande.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, nytänkande och långsiktigt arbete inom såväl utveckling som förvaltning där du bjuds in till att få sätta ditt personliga avtryck på arbetet. Arbetsrollens blandning av både det tekniska och förvaltningsmässiga skapar goda förutsättningar för din personliga utveckling, oavsett om du kommer från en mer teknisk eller mer förvaltningsbakgrund.

Detta söker vi:

Du har högskoleutbildning med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en person med erfarenhet och bredd inom IT-infrastrukturområdet. Du förstår teknik på ett övergripande sätt, har ett långsiktigt tänk och en strategisk förmåga. Det är meriterande om du tidigare arbetat med ett övergripande ansvar inom förvaltning.

Vi söker dig som har erfarenhet av att skapa rutiner och arbetssätt för effektiv systemförvaltning utifrån någon systemförvaltningsmodell, exempelvis PM3. Vi ser gärna att du har ansvarat för förvaltning, projekt och att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ITIL.

Som person samarbetar du effektivt med andra och strävar kontinuerligt mot att teamet ska uppnå sina gemensamma mål. Du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt och är handlingskraftig. Du arbetar med kvalitet och service i såväl personliga relationer som i det dagliga arbetet. Du är van att kunna kommunicera och anpassa din kommunikation på ett enkelt och tydligt sätt med andra människor. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift).

Tjänsten är en heltidsanställning. Anställningen startar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen ansvaras av StudentConsulting.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com