Systemansvarig inom Linux till Abelko

Systemansvarig inom Linux till Abelko

Abelko erbjuder ett omväxlande, utmanande och utvecklande arbete som systemansvarig. Du ingår i en grupp med erfarna kollegor där ni tillsammans bygger system inom bland annat automation, mätteknik, medicinteknik och energieffektiviseringar.

Information om uppdraget:

Som systemansvarig hos Abelko Innovation arbetar du med att installera, underhålla och ge support på våra egenutvecklade system åt våra kunder. Det är ett omväxlande och utvecklande arbete som innebär mycket kundkontakt och kräver en bred kompetens inom framförallt Linux systemadministration. Det är viktigt att du är självgående och har god kommunikationsförmåga. Det kommer finnas möjlighet att forma rollen utefter dina kompetenser och din bakgrund.

Du kommer arbeta i nära samarbete med utvecklingsteamet med att leverera, driftsätta, underhålla och ge support på våra system. Du kommer även ansvara för driften av vår servermiljö, både kundapplikationer och interna system.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har bred kompetens inom Linux systemadministration men som även är duktig på shellskript, databaser och nätverk. Meriterande är om du har erfarenhet av administration i Windowsmiljö och programmeringskunskaper i Java, C eller PHP. Du är noggrann och angelägen om att göra ett bra jobb. Du är nyfiken, tekniskt intresserad och har viljan att utvecklas i din yrkesroll. Du är social och samarbetsvillig men tycker om att arbeta självständigt.

Du har erfarenhet av:
  • Linux
  • Shellskript
  • Databaser (PostgreSQL)
  • Apache-administration
  • Nätverk
Om arbetsgivaren:

Abelko Innovation är ett stabilt företag som grundades 1970 i Luleå och ingår i Indutrade koncernen. Vi utvecklar och producerar system för bland annat energimätning, fjärrstyrning, fastighetsautomation, energioptimering och driftövervakning.

Abelko marknadsför lösningar i form av totalkoncept innehållande hårdvara, mjukvara, support, service och produktion. Vi utvecklar egna teknikplattformar som kan använda för specialanpassade lösningar. Exempel på kunder är SKF, Trafikverket och Xylem Water Solutions.

Abelkos filosofi är att bygga upp långsiktiga relationer och arbetare nära kund, från idé till färdig produkt. Tillsammans med kunderna arbetar de för att göra produkterna bättre, billigare och effektivare.

Sökord: Nätverk, Databaser, Systemadministratör, Systemansvarig, Linux

Sökord: Nätverk, Databaser, Systemadministratör, Systemansvarig, Linux
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com