Senior bolagscontroller till Luleå kommunföretag AB

Senior bolagscontroller till Luleå kommunföretag AB

Vill du ha en nyckelroll i den gröna omställningen och stötta Luleå kommunföretag med hållbara affärer?

Information om uppdraget:

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå Kommunföretag AB, ägs till 100 % av Luleå kommun, och är ett holdingbolag för de helägda kommunala dotterbolagen.

Luleå Kommunföretag AB har en central och koncernstrategisk roll i kommunen med huvudsaklig uppgift att ansvara för en aktiv ägarstyrning av dotterbolagen, utveckla effektiviteten och optimera resultatnivån i bolagskoncernen, verka för att dotterbolagens verksamhetsplaner styr mot kommunens övergripande mål och att inom kommunfullmäktiges principbeslut genomföra omstruktureringar och förändringar av bolagsstrukturen.

Om tjänsten
Vi söker nu dig som vill ha en intressant och utvecklande tjänst i en organisation där tillväxt och etableringar står i fokus.

Att hitta synergier mellan dotterbolagen, utveckla samordning och samverkan är löpande inslag i tjänsten som senior bolagscontroller. Du kommer arbeta med kvalificerade bolagsfrågor, utveckling av befintliga och nya affärsmodeller och vara en viktig spelare i arbetet att möjliggöra hållbara och långsiktiga investeringar. Du rapporterar till VD och har ett nära samarbete med ekonomichef på Luleå kommun.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har en akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet från en ekonomi-, finansavdelning eller koncernfunktion. Meriterande är arbetserfarenhet från en övergripande koncernfunktion.

Du är en erfaren ledare med tidigare erfarenhet från exempelvis VD- eller ekonomichefsuppdrag från större verksamheter och komplexa sammanhang. Du trivs med att omge dig med andra människor och får energi av att, tillsammans med andra, se helheten i affärer och investeringar och få positiva saker att hända.

Du som söker är prestigelös och har hög integritet i kombination med en professionell attityd. Vi söker dig som är nyfiken, kreativ och tycker om att vara spindeln i nätet. Du är noggrann, välstrukturerad med hög social förmåga samt bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du arbetar självgående utan problem men håller god kommunikation och dialog mot de olika bolagen.

Kontakter
Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Vikenbacke via e-post: therese.vikenbacke@studentconsulting.com eller tel. 010-122 46 63

Välkommen in med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2022-12-11

Sökord: bolagscontroller, ekonomichef, koncern, finans

Sökord: bolagscontroller, ekonomichef, koncern, finans
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Administration, Kontorschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com