Projektledare inom IT

Projektledare inom IT

Nu rekryterar vi en projektledare inom IT till enheten IT-utveckling och Förvaltning på Luleå kommun!

Information om uppdraget:

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

I rollen som Projektledare inom IT kommer du att leda både det dagliga och långsiktiga arbetet med att utveckla kommunens IT. Arbetet innebär ett ansvar för att samordna och koordinera uppdrag såsom förstudier, utvecklingsprojekt, implementation/införandeprojekt och avvecklingsprojekt. I rollen ingår även delar av operativt arbete.

IT-utveckling och förvaltning är en del av avdelningen Innovation och utveckling och vi tillhör kommunstaben Luleå kommun och är en konsultativ resurs för kommunens nämnder/förvaltningar i deras uppdrag att leverera service och tjänster till medborgare och näringsliv. Uppdraget för innovation och utveckling är:
  • Stödja framtida strategiska satsningar, såsom e-tjänster och e-förvaltning
  • Svara för service, drift och vidareutveckling av kommunens IT-miljö
  • Samverka i verksamheternas utvecklingsprojekt som internkonsult
  • Stödja verksamheterna i det systematiska informationssäkerhetsarbetet
  • Utveckla IT-relaterade processer.
För oss är det viktigt att du vill vara en god ambassadör för oss och Luleå kommun. Vi erbjuder en öppen, samarbetsvillig och utvecklingsorienterad arbetsmiljö.
Kom och utvecklas tillsammans med oss! Vi utgår från trevliga lokaler på Residensgatan i Luleå och är idag cirka 55 medarbetare. Tjänsten är en heltid, tillsvidareanställning och vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt.

Detta söker vi:

Du har högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en person med erfarenhet av projektledning. Du har förmågan att planera och koordinera arbete utifrån ett långsiktigt tänk och strategisk förmåga.

Vi söker dig som har erfarenhet av att planera, analysera och ser till helheten. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av projekt inom IT och att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ITIL. Meriterande om du även har erfarenhet av processutveckling.

Som person är du ansvarstagande och kvalitetsmedveten med en serviceinriktad inställning. Du är initiativtagande och självgående och har stor förmåga att engagera och motivera andra. Du är en lagspelare som har god struktur kring ditt arbete, ett pragmatiskt synsätt och stort kundfokus. Din sociala förmåga gör det lätt för dig att skapa nätverk och samverka med andra. Arbetet innebär många kontakter där bra kommunikativ och pedagogisk förmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift) är nödvändiga. Eftersom du är driven och effektiv kommer du kunna vara med att påverka och utveckla verksamheten.

Maria Stridsman, Vision, tfn 0920-45 36 98 och Jan Lundqvist, Sveriges Ingenjörer, tfn 0920-45 53 54

I den här rekryteringen så samarbetar Luleå kommun med StudentConsulting, kontakta gärna rekryteringskonsult Johannes Granström på 076-145 92 88 om du har frågor om din ansökan eller tjänsten!

Luleå kommun erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund; Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet OCH deltid som en möjlighet.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com