Luleå kommun söker en systemförvaltare/förvaltningsledare

Luleå kommun söker en systemförvaltare/förvaltningsledare

Luleå kommun söker en systemförvaltare/förvaltningsledare för att driva den verksamhetsnära utvecklingen av förvaltningsobjektet ekonomi- och inköpssystem. I objektet ingår bland annat funktioner för budget/prognos, inköp och redovisning.

Information om uppdraget:

Verksamheten befinner sig i ett utvecklingsskede och står inför många spännande utmaningar med bl.a införande av PM3, utveckling av ekonomimodeller och digitalisering av arbetssätt. Arbetet är självständigt utifrån en egen förståelse av uppdraget och ansvarsområdet. Du ska tillsammans med kollegor utveckla en proaktiv och verksamhetsnära funktionalitet. Du och dina kollegor säkerställer daglig förvaltning, utveckling och kommunikation om hur systemets möjligheter kan hjälpa användarna i deras dagliga arbete.

Som förvaltningsledare kommer du ha ett nära samarbete med förvaltningsledare IT inom objektet och nuvarande systemägare, systemförvaltare och systemadministratörer. Du ansvarar för sedvanliga förvaltningsaktiviteter som att initiera, planera, genomföra och följa upp aktiviteter för att vidmakthålla, vidareutveckla, nyutveckla och innovera lösningar som stödjer verksamheternas arbetsprocesser på bästa sätt. Du leder både små och stora projekt och du ansvarar för att driva utvecklingen framåt.

I förvaltningsledarrollen ingår bland annat att:
 • inom objektet upprätta förvaltningsplan med tillhörande budget tillsammans med förvaltningsledare IT.
 • följa upp budget och rapportera avvikelser till objektägare
 • arbeta med processkartläggning, kravfångst och kundkontakter
 • driva och leda interna objektmöten
 • planera utbildningar för experter och vanliga användare.
 • föreslå prioriteringar av aktiviteter till objektägare
 • skapa en strategisk långsiktighet tillsammans med objektägare inom ditt objekt.
Vi jobbar med löpande urval och rekrytering, så tjänsten kan tillsättas innan annonsperioden går ut.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt flerårig yrkeserfarenhet av systemförvaltning. Du behöver ha en generell förståelse för flöden inom ekonomiområdet dvs inköp, reskontror, budget/prognos och redovisning.
Arbetet innebär nära kontakt med chefer och medarbetare vilket ställer krav på samarbetsförmåga samt god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift.
Du ska ha god kännedom om utveckling inom verksamhetsområdet. Det är meriterande om du är certifierad förvaltningsledare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, problemlösningsorienterad, engagerade, kommunikativa och har förmågan att se strategiska samband. Du är självgående, flexibel och har hög servicekänsla och integritet.
Som förvaltningsledare ska du vara väl insatt i utveckling av funktionalitet, verksamhetens behov samt gällande lagar och regelverk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltningsmodeller och processorienterat arbetssätt. Kännedom om offentlig sektor och hälso- och sjukvård är meriterande.

Kvalifikationer:
 • Högskoleutbildning om minst 3 år, gärna systemvetenskap eller ekonomi
 • Erfarenheter av strukturerat arbete med systemförvaltning exempelvis PM3
 • Erfarenhet av Raindance eller andra ekonomisystem
 • Ekonomisk grundkompetens
 • Erfarenhet av projektledning
Facklig företrädare
Vision - 0920-45 36 98

Om arbetsgivaren:

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 1 maj 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com