Controller med inriktning mot VA

Controller med inriktning mot VA

Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet? Är du kommunikativ, analytisk och mån om att tillhandahålla god service? Då kan det vara just dig vi söker!

Information om uppdraget:

Luleå Miljöresurs AB (Lumire) ägs av Luleå Kommunföretag AB. Vi samlar in och återvinner avfall från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå, vi driver de fyra återvinningscentralerna i Luleå och avfallsanläggningen i Sunderbyn. Totalt hanterar vi 55 000 ton per år och omsätter 135 miljoner kronor. Idag är vi 70 anställda som arbetar med att skapa miljönytta för Luleås invånare. Vid årsskiftet 2021/2022 kommer kommunens VA-relaterade verksamhet att övergå till Lumire. Efter sammanslagningen kommer vi att vara cirka 150 anställda.

Avdelning Vatten och Avlopp ansvarar för Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet med ansvar för nybyggnation, drift och underhåll av VA-ledningar, avloppsreningsverk, vattenverk och pumpstationer. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Vi är Norrbottens största livsmedelsproducent och levererar 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen. Inom avloppsverksamheten renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter biogas.

Ditt uppdrag

Som controller med inriktning mot VA är du i första hand ett stöd för VA-verksamheten avseende ekonomistyrning och analys. VA-avdelningens som på ett kostnadseffektivt sätt ska:
  • förvalta och utveckla VA-infrastrukturen såsom ledningsnät och processanläggningar
  • ta ut avgifter för att täcka kostnaderna för vattentjänsterna
  • bidra till Luleå kommuns utveckling genom en långsiktig VA-planering
I ditt uppdrag ingår bland annat följande:
  • analyser, budget, prognos- och kalkylarbete inom VA-verksamheten
  • projektcontroller i verksamhetens investeringsprojekt
  • stöd vid projekt finansierade av extern part (EU, Vinnova, Naturvårdsverket)
  • stöd och underlag för taxeprognoser
  • systemstöd i verksamhetens ekonomisystem
  • övriga arbetsuppgifter som Lumires ekonomiavdelningen hanterar
I takt med att verksamheten utvecklas och förändras kan ditt uppdrag förändras för att uppnå högre effektivitet, säkerhet och kundnytta. Tjänsten är underställd Lumires ekonomichef.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har utbildning som civilekonom eller likvärdig utbildning och erfarenhet av arbete som controller eller liknande arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet som controller i investeringsprojekt eller erfarenhet av kommunal taxefinansierad verksamhet.

Du har erfarenhet av att jobba i en organisation under tillväxt och i förändring där du tillsammans med kollegor har utvecklat strukturer och rutiner. Du har god initiativ- och samarbetsförmåga, kan arbeta både självständigt och i grupp och har ett strukturerat arbetssätt. Du har god vana och kunskap om ekonomiskt och administrativt arbete och mycket goda datorkunskaper. Att du är en kommunikativ och flexibel problemlösare som är villig att ge god service är en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort krävs då våra verksamheter är utspridda.

För att trivas här tror vi även att du har ett intresse för miljöfrågor. Att du hela tiden strävar efter och brinner för att göra oss och dig bättre ser vi som självklart.

Kontakt
Denna rekryteringsprocess hanteras av StudentConsulting och Lumires önskan är därför att alla eventuella frågor går direkt till ansvarig rekryterare på StudentConsulting, Therese Isaksson. Du når Therese via mail på therese.isaksson@studentconsulting.com.

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 19 april.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com