Vill du jobba som produktionstekniker i en av Luleås största industrier?

Vill du jobba som produktionstekniker i en av Luleås största industrier?

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform i Luleå är centrum för Scanias tillverkning av ramkomponenter i höghållfasta material. Vi har dagliga just in time-leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar, stötfångare och andra komponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Anläggningen etablerades 1967, invigdes 1968 och är en av Luleås största verkstadsindustrier. Antal anställda är cirka 500. Luleå är en vacker kuststad med ca 76.700 innevånare, närhet till natur och fjäll samt bra flygförbindelser. Näringslivet i kommunen blomstrar och Luleå Tekniska Universitet levererar forskning och utveckling i hög klass.

Till teknikavdelningen söker vi nu en produktionstekniker som är intresserad av ledarskap och utmanande teknikprojekt. Teknikavdelningen består av 60 medarbetare uppdelade i 6 grupper, med varsitt gruppchefsområde. Din grupp består av 8 medarbetare samt en gruppchef produktionsteknik.

Teknikavdelningens huvudsakliga uppgift är att skapa förutsättningar för att bedriva produktion i världsklass.

Detta genom att:
  • Produktionsanpassa/produktionssätta nyutvecklade och befintliga komponenter
  • Projektera och produktionssätta ny produktionsutrustning samt nya processer
  • Utveckla förbättrade arbetssätt
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och delta i investerings-, utvecklings- och produktutvecklingsprojekt med hjälp av våra standardiserade processer
  • Medverka i och driva kapacitetssäkringsarbetet mot framtida volymer
  • Leda tvärfunktionella problemlösningsaktiviteter kopplade till främst kvalitet och tillgänglighet
  • Medverka i Leading workshop med våra samarbetspartners
Din Profil
Vi söker dig som har civilingenjörs- eller högskoleutbildning eller motsvarande kompetens med några års erfarenhet. Erfarenhet av projektledning och tvärfunktionellt arbete samt erfarenhet från produktion är meriterande.Vi tror att du är målinriktad, resultatorienterad och att du har ett stort teknikintresse. Du är serviceinriktad, ansvarstagande och van att driva, leda och leverera uppdrag. Du kan stå upp för dina åsikter samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Du är en öppen och positiv person som har lätt för att samarbeta och har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Som person är du strukturerad, initiativrik och handlingskraftig.

Du spenderar gärna tid ute i verksamheten, har förmågan att hantera flera parallella aktiviteter och trivs med att periodvis arbeta i ett högt tempo. Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl på svenska. Då mycket samarbete sker med våra chassiverkstäder i Europa och Sydamerika ser vi även att du behärskar engelska i tal såväl som skrift. För oss på Scania är det viktigt med mångfald och vi ser fram emot sökanden med olika bakgrunder och förutsättningar

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Produktionsteknik Sandra Winsa Rosenberg, tfn 0920-72628, e-post sandra.winsa@scania.com alt. Teknisk chef Peter Lundkvist, tfn 0920-76762, e-post peter.lundkvist@scania.com . Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business partner Maria Nordström, e-post maria.nordstrom@ferruform.com, tfn 0920-76616

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 22 juli. Ansökningarna behandlas löpande, så skicka in din ansökan så snart du kan.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 juli (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.