Underhållsingenjör

Underhållsingenjör

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

På Scania Industrial Maintenance AB, söker vi nu en Underhållsingenjör maskinanskaffning med inriktning mot mekanik/hydraulik/pneumatik i Luleå

Du kommer ingå i ett härligt team som består av specialister vars uppgift är att stötta den Produktionstekniska organisationen med att säkerställa den tekniska utformningen på maskiner och dokumentation vid nyanskaffning och ombyggnationer av våra maskiner. Du rapporterar till chefen för avdelning underhållsteknik inom ert område.

Vad erbjuder vi dig

Du får en viktig och utvecklande roll i vårt ständiga förbättringsarbete för att vi ska lyckas nå Scanias högtställda långsiktiga målsättningar gällande teknisk prestanda, hållbarhet, säkerhet och ekonomisk påverkan. Med din kompetens och ansvarstagande kommer du utgöra en viktig kugge i ett serviceinriktat team som medverkar till att Scanias produktionsutrustning blir underhållsvänlig, driftsäker och högpresterande.
I din roll kommer du ingå i ett team som projektdeltagare för olika maskininvesteringar som drivs tvärfunktionellt av våra kunder. Tjänsten innebär ett nära samarbete med våra kunder och leverantörer där det är viktigt att kunna skapa goda relationer och teamkänsla.

Exempel på arbetsuppgifter är;
  • Kravställa och säkerställa kvalitén på den tekniska utformning på utrustningen
  • Kravställa och säkerställa kvalitén på teknisk dokumentation
  • Granska ritningar och tekniska underlag mot standarder och konstruktionskrav
  • Utföra besiktning av maskinutrustning där uppfyllande av Scanias krav och lagkrav ska verifieras.
Underhållsavdelningen har en spännande utveckling framför sig och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är det här du

Vi söker dig med högskoleutbildning inom underhållsteknik eller maskinteknik med inriktning på mekanik, hydraulik, pneumatik, lyft eller motsvarande kompetens. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, meriterande är kunskaper i tyska. Du har en mycket god allmänkunskap kring PC och Office 365. Meriterande är kunskaper i IBM Maximo och kännedom om Scanias tekniska föreskrifter för produktionsutrustning.
För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en engagerad, noggrann och strukturerad lagspelare med analytisk förmåga, som tar stort ansvar för gruppens leveranser. Har god samarbetsförmåga och vid behov kunna självständigt styra arbetet.
Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid.
Kontakt

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Jerker Viberg, HR Business partner 0491-765118 alternativt jerker.viberg@scania.com
Christian Wallgren, Underhållschef, 0700- 814137 alternativt christian.wallgren@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 14 Mars.
Varmt välkommen med din ansökan!
Din ansökan gör du www.scania.se/jobb senast den 2021-03-14
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.