Underhållsberedare

Underhållsberedare

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Som underhållsberedare ingår du i ett team som arbetar med processen för nyanskaffning av utrustning, samt löpande beredning och revidering av förebyggande underhåll och reservdelar. Tillsammans bidrar ni till att Scanias produktionsutrustning är underhållsvänlig och driftsäker med en hög teknisk tillgänglighet.

Som underhållsberedare är dina arbetsuppgifter både operativa och administrativa. Du är ansvarig för att kvalitetssäkra överlämningen av nyinvesterad och modifierad utrustning till produktionsunderhållsavdelningarna. Du arbetar bland annat med beredning av förbyggande underhåll, reservdelar och dokumentation, samt deltar i utvecklingsarbetet av våra processer kring dessa områden.

Som underhållsberedare arbetar du nära en mängd olika organisationer inom företaget, som exempelvis produktionsunderhåll, förråds- och reservdelslogistik, samt produktionsteknik. Vi värdesätter därför en god förmåga att samarbeta och att skapa relationer, samtidigt som det fordras ett stort ansvarstagande och noggrannhet vid självständigt arbete.

Du har:
  • Minst 3-årig gymnasieutbildning med teknisk inriktning
  • Ett antal års erfarenhet av produktions- och/eller underhållsarbete
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
  • God datorvana
  • God kunskap i Excel
Meriterande erfarenheter:
  • Tekniskt inriktad högskoleutbildning
  • Erfarenheter av underhållssystemet IBM Maximo
  • Anläggnings- och processkännedom
Placeringsort: Luleå

Anställningstyp: Heltid, dagtid

Rekrytering sker löpande

Information och ansökan

För ytterligare information kontakta

Underhållsteknisk chef Herman Klug, tel 0920-766 69, herman.klug@scania.com

HR Business Partner Jerker Viberg, tel 0491-765118, jerker.viberg@scania.com

Ansökan

Sök via vår hemsida HR InLine/Jobbsök på Scania senast 2021-03-21. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 mars 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.