SPS-koordinator till Scania i Luleå

SPS-koordinator till Scania i Luleå

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania. Vi stärker Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter genom branschledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Med cirka 500 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier.

Vill du vara med i arbetet mot att utveckla vår verksamhet till att bli världens bästa tillverkare av chassikomponenter? Vi är på god väg dit idag men behöver fortsätta vår utveckling med hjälp av Scanias Produktionssystem (SPS). Scanias produktionssystem är Scanias principdrivna LEAN-system. Det är vägledande för vårt sätt att tänka och arbeta. SPS hjälper oss att förbättra våra resultat inom kvalitet och produktivitet och skapar ett hållbart produktionssystem.

Till vårt SPS-office söker vi nu en koordinator som har ett stort intresse för LEAN. Du ingår i en grupp på 5 personer som tillsammans med chef arbetar med att utveckla våra metoder inom SPS och Scanias ledarskap samt tränar och coachar organisationen.

Arbetsuppgifter
Huvudsakligt uppdrag är att i samråd med chef stötta ett utvalt produktionsavsnitt i utvecklandet och implementerandet av Scanias SPS-metoder vilket kräver ett nära samarbete med områdets verkstadschef. Det kan innebära att ta fram utbildningskoncept inom SPS-området samt stötta och träna personalen efter verksamhetens behov. I rollen ingår även att ta fram implementeringsplaner och driva pilotprojekt inom SPS-området. Du kommer att vara en nyckelperson inom förberedande och genomförandet av Kaizen på produktionsavsnittet.

Som SPS-koordinator kommer du att hålla i delar av övriga behovsstyrda internutbildningar med koppling till SPS-området. I rollen ingår även att vara guide vid företagsbesök tillsammans med övriga guider och besökskoordinator.

Profil
Vi ser att du har en god pedagogisk förmåga som gillar att träna och motivera andra. Arbetet är mycket självständigt med kontakter såväl internt inom Scania Ferruform som externt med andra Scania SPS-funktioner. Det kräver att du är drivande och strukturerad samt har en god kommunikativ förmåga.

Du har en ambition att utvecklas då ett mål med din roll är att bli kunnigare inom SPS-området genom träning och samverkan med övriga SPS-koordinatorer för att därefter kunna gå vidare till annan tjänst med stärkt kompetens och förståelse för SPS.

Det är meriterande med bakgrund som Gruppchef inom produktion eller motsvarande. För att kunna lära ut inom SPS-området bör du ha några års erfarenhet från förbättringsarbete samt ett stort intresse av LEAN.

Information och ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef för SPS-office Anna Ihs, tel 0920-765 99, anna.ihs@ferruform.com.

För mer information om rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business Partner Catrin Segerlund, tel 0920-766 84, catrin.segerlund@ferruform.com.

Ansökan ska innehålla CV samt personlig brev. Urval och intervjuer kan ske innan ansökningstidens slut, skicka gärna in din ansökan så snart du kan. Sista ansökningsdag är 2020-02-29. Jobbid: 20200509.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.