Projektledare till Scania i Luleå

Projektledare till Scania i Luleå

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform i Luleå är centrum för Scanias tillverkning av bakaxlar och ramkomponenter. Vi har dagliga just in time-leveranser till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Anläggningen invigdes 1968 och är en av Luleås största verkstadsindustrier med cirka 600 anställda.

Till teknikavdelningen söker vi nu en projektledare inom produktionsteknik. Vår huvudsakliga uppgift är att tillsammans med övriga funktioner skapa förutsättningar för att bedriva produktion i världsklass. Teknikavdelningen består av 60 medarbetare uppdelade i 6 grupper, du kommer att tillhöra gruppen för produktionsteknik, bakaxel, med 9 medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och delta i investerings- och utvecklingsprojekt från förstudie till projektgenomförande
  • Säkerställa effektiviteten i vår produktionsprocess och anpassa den till framtida tekniker, produkter och volymer
  • Förvalta och utveckla processer och metoder inom ramen för Produktionsteknik med inriktning mot Industri 4.0
Din Profil

Vi söker dig som har relevant civilingenjörs- eller högskoleutbildning alternativt motsvarande kompetens utifrån arbetslivserfarenhet. Har du ett antal års erfarenhet av projektledning ser vi det som meriterande för rollen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom produktion eller produktionsteknisk miljö. Har du intresse för digitalisering och framtidens industri ser vi det som ett stort plus.

Som person är resultatorienterad, strukturerad och handlingskraftig, vilket innebär att du kan hantera flera parallella aktiviteter och trivs med att periodvis arbeta i ett högt tempo. Vi ser att du har ett stort teknikintresse och gärna spenderar tid ute i verksamheten. Du är en öppen och positiv person som har lätt för att samarbeta samt skapa och bibehålla goda relationer. Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl på svenska och engelska. Vi strävar mot mångfald och ser fram emot sökande med olika bakgrunder

Vi erbjuder

Som anställd inom teknikområdet på Scania ingår du i Teknikerkarriären. Målet med Teknikerkarrirären är att utveckla specialister både på djupet och på bredden för att möta framtida utmaningar och möjliggöra personlig utveckling samt succession.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid samt lunch till reducerat pris.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Produktionsteknik Michael Ek, tel 0920-726 10, e-post michael.ek@scania.com alternativt Teknisk chef Peter Lundkvist, tel 0920-767 62, e-post peter.lundkvist@scania.com.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business Partner Madelen Hedlund, tel 0920-767 70, e-post madelen.hedlund@scania.com.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vår hemsida. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Sista ansökningsdatum är 2021-03-18. Urval och intervjuer kan ske innan ansökningstidens slut, lämna gärna in din ansökan så snart du kan.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.