Ekonom till Scania i Luleå

Ekonom till Scania i Luleå

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania CV AB. Scania Ferruform bidrar till Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter genom branschledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxelbryggor, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Med cirka 500 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier.

Vi söker nu en ekonom till vår ekonomifunktion i Luleå som totalt består av 4 personer. Ekonomifunktionens huvuduppdrag är att stötta verksamheten med specialistkompetens inom ekonomiområdet. Vi ser till att finansiella lagstadgade krav uppfylls och med god verksamhetshetskännedom identifierar, utvärderar och presenterar vi förbättringsområden inom olika delar av verksamheten.

Om tjänsten

Rollen innebär att du kommer att jobba med både controlling och redovisning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Verksamhetsstöd - du kommer att ge stöd, vägleda och utbilda verksamheten i ekonomiska frågor.
  • Rapportering, prognos och uppföljning av verksamheten.
  • Ekonomiska analyser av orsak och verkan - ta fram faktabaserade och pedagogiska beslutsunderlag till verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.
  • Jobba nära verksamheten och över organisationsgränser för att driva verksamheten framåt i riktning mot uppsatta mål.
  • Löpande bokföring - avstämningar, betalningar, moms.
  • Administration - kontroll/styrning leverantörsfakturaprocessen, SCB-rapportering mm.
  • Månadsbokslut, årsbokslut och rapportering.
Om dig

Vi söker dig som har utbildning i ekonomi på universitet eller högskola, god datorvana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du hanterar Office-applikationer utan problem och har särskilt goda kunskaper i Excel. Vi ser att du har flerårig erfarenhet från liknande arbete och har goda kunskaper om processerna på en ekonomiavdelning. Du förväntas lägga stort fokus på att bidra till utvecklingen av interna processer och arbetssätt.

Vidare ser vi att du är ansvarstagande och noggrann, där du stöttar verksamheten med ett strukturerat arbetssätt och vänligt bemötande. Du trivs i en roll där du får arbeta självständigt mot tydliga deadlines. Som person är du en positiv och trygg lagspelare där du bidrar till en god stämning och gott samarbete med kolleger och verksamheten. Du är en driven person med god analytisk förmåga som hela tiden strävar efter att förbättra processerna i verksamheten.

Ansökan och kontaktuppgifter

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Ekonomichef Gunilla Eriksson tel 0920-766 94, gunilla.a.eriksson@scania.com.

För mer information om rekryteringsprocessen kontaktar du HR-chef Eva Andersson, 0920-765 90, eva.andersson@scania.com.

Ansökan ska innehålla CV, personlig brev och betygsutdrag. Urval och intervjuer sker löpnade så lämna in din ansökan så snart du kan. Sista ansökningsdag är 2021-03-07.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.