Kommunikatör till Luleå

Kommunikatör till Luleå

Dina arbetsuppgifter

Rollen som kommunikatör är bred och du kommer att arbeta med många olika uppdrag, ofta parallellt. Tillsammans med dina kollegor inom kommunikation arbetar du med bolagets intern- och externkommunikation. Du kommer att arbeta organisationsövergripande och ansvara för att kommunikationen är enhetligt utformad i både stil/utseende och innehåll/språk. Du arbetar med olika kanaler som webbplats, nyhetsbrev och sociala medier. Att säkerställa att vår kommunikation skapar värde är viktigt för dig, och vi ser gärna att du har erfarenhet av CMS-system som Wordpress. Du rapporterar till vår hållbarhets- och kommunikationschef.
Rollen innebär bland annat att du:
  • Skapar, genomför och följer upp kommunikationsplaner, kommunikationsinsatser och mindre event.
  • Är intresserad av att hålla dig uppdaterad gällande sociala media och nya kommunikationsformer, samt producerar och publicerar innehåll anpassat efter kanal, plats och upplägg.
Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör. Du har en utmärkt språkmässig förmåga, är duktig på innehållsproduktion och är väl förtrogen med varumärkes- och kommunikationsarbete i såväl traditionella kanaler som i sociala medier. Du har förmåga att planera, genomföra och följa upp både intern- och extern kommunikation. I grunden har du en relevant utbildning på universitets-/högskolenivå inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Att skriva intresseväckande och lättlästa texter anpassade till målgrupp och kanal är något du levererar med trygghet. Du har också en viss kunskap gällande design/form som foto, bild och rörligt material och vi ser gärna att du kan använda Indesign eller liknande program. För att trivas och lyckas i rollen bör du tycka om att ha varierande arbetsuppgifter, ha förmågan att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva arbetet mot uppsatta mål. Arbetet kräver att du har förmågan att hålla igång flera projekt samtidigt, och att du gillar att använda din kreativitet såväl som att skapa struktur.

Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper och idéer till kollegor. Du är en god relationsbyggare, och för att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är ett krav att du skriver och talar flytande svenska, samt behärskar engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vill du bli en miljöresurs? Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss bidrar du till några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Ansökan

Vi samarbetar med Clockwork rekrytering och hänvisar varmt alla frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Daniel Kalén på tfn 070-821 53 00. Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 31 augusti, sök via www.clockworkpersonal.se.
Notera att urvalet av ansökningar först kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Daniel Kalén
Telefon 070 821 53 00
Område Luleå
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag närmare 200 anställda i bolaget. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Som Norrbottens största livsmedelsproducent levererar vi 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen, och inom vår avloppsverksamhet renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas som bland annat driver ett antal bussar i Luleå. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå vilket vi sköter om via våra återvinningscentraler och vår avfallsanläggning.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.