Redovisningsekonomer

Redovisningsekonomer

Samhällets gröna omställning bidrar till att energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. I centrum står norra Sverige och hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden.

Vår ekonomiavdelning ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, rapportering, uppföljning, analys och styrning i koncernen. Avdelningen förändras och utvecklas nu för att möta koncernens växande behov av stöd i arbetet med att vara nav i regionens energiomställning.

Vi söker därför två ansvarstagande och lösningsorienterade resurser som brinner för redovisning och som ytterligare kan bidra till att utveckla helheten från redovisning till bokslut. Rollen ger dig också möjligheter att påverka och arbeta nära våra verksamheter med varierande redovisningsfrågor.

Som redovisningsekonom ingår du i koncernens ekonomiavdelning, arbetar tillsammans med controllers, ekonomicontroller och ekonomer och rapporterar till ekonomichefen.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Upprättande av budget, prognoser, månadsrapporter, delårsbokslut och årsbokslut.
  • Löpande redovisning.
  • Kund- och leverantörsreskontra inklusive vårt invoicesystem och viss fakturering.
  • In- och utbetalningar.
  • Skatt- och momsdeklarationer.
  • Ekonomiska analyser och utredningar i samverkan med controllers.


Erfarenhet och utbildning
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi.

Då vi söker två resurser ser vi att vi har behov av en resurs med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och stort självständigt ansvar samt en resurs med några års erfarenhet av redovisningsarbete och som har ambitionen och drivet att växa in i rollen för att successivt ta större ansvar.

I koncernen finns både dotterbolag, intressebolag och olika affärsområden där vi jobbar tillsammans på ekonomiavdelningen, över verksamhetsgränser, för att skapa redundans och lära av varandra. Du behöver därför, oavsett erfarenhetsnivå, vara beredd att jobba "från ax till limpa". Rollen kräver goda kunskaper i Excel. Utöver det är erfarenhet i ekonomisystem Akribi Financials/Fenix och Mercur meriterande. Goda kunskaper i skriftlig och muntlig svenska samt B-körkort är krav.

Vem är du?
För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen är du prestigelös och har en god analytisk och pedagogisk kommunikationsförmåga. Du tar arbete och prestation på allvar; sätter högsta prioritet på att nå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Då arbete sker i samverkan med andra behöver du ha lätt att samarbeta och ett intresse att bygga och vårda relationer med personer internt och externt.

Sök nu!
Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se
Senast 14 augusti behöver vi ha din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Lars Sjöberg, Chef Ekonomi - 0920-26 45 42 eller lars.sjoberg@luleaenergi.se
Då vi annonserar ut tjänsten under sommartid kommer vi att påbörja urval först v. 33.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Lars Sjöberg
Telefon 0920-26 45 42
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt.

Vi söker medarbetare som delar våra värderingar och har en drivkraft att utveckla sig själva, arbetsgruppen och verksamheterna. Vi ger dig verktygen och kompetensen att lyckas med det.