Redovisnings- och skattespecialist till vårt ekonomi och finansteam

Redovisnings- och skattespecialist till vårt ekonomi och finansteam

Om tjänsten
Som redovisnings- och skattespecialist ingår du i ett team som ansvarar för koncernens finansiella rapportering. Teamets uppdrag omfattar bland annat koncernredovisning, skatt samt koncernövergripande rapporterings-, budget- och prognosprocesser.

Ditt ansvar är att verka för att koncernen och dess bolag arbetar i enlighet med svensk och internationell redovisningspraxis samt gällande skattelagstiftning och riktlinjer nationellt och internationellt. Detta sker bland annat genom att bevaka väsentliga nyheter inom redovisnings-och skatteområdet och i samråd med koncernens bolag implementera förändringar av regelverk och praxis. Du ansvarar också för koncernriktlinjer inom redovisning och skatt samt är ett stöd för koncernens dotterbolag inom dessa områden. I rollen ingår också att som en del i koncernteametarbeta med bokslut och finansiell rapportering.

Ytterligare ett viktigt område är att tillsammans med övriga i teamet driva utvecklings- och effektiviseringsarbete i de finansiella processerna. En naturlig del i rollen är att vara ett stöd till ledning, verksamhet och ekonomifunktioner inom koncernen.

Dina kvalifikationer
Den vi söker är civilekonom med mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning och skatt, gärna med erfarenheter från arbete inom och/eller revision av större koncerner. Du är väl förtrogen med IFRS regelverk och har erfarenhet från upprättande av finansiella rapporter enligt IFRS. Som person är du ansvarsfull, strukturerad och noggrann och du trivs med att arbeta i ett team där du stöttar och coachar dina kollegor. För att lyckas och trivas i rollen besitter du nyckelegenskaper såsom god analytisk förmåga, förmåga att självständigt och i grupp driva utrednings- och utvecklingsarbete samt god kommunikationsförmåga. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi erbjuder
Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter.
Mer info
Kontaktperson Monica Wingsund
Telefon 0771-760 000
Email Mejla Monica Wingsund
Område Luleå
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Skatt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.lkab.com
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Läs mer på www.lkab.com