Key Account Manager Facklig försäljning lokalt

Key Account Manager Facklig försäljning lokalt

Är du en positiv och målinriktad person och är bra på att skapa långsiktiga relationer?

Då kan denna tjänst inom Facklig försäljning lokalt vara något för dig! Facklig försäljning lokalt består av tre team och tillhör avdelning Facklig försäljning och service. Nu söker vi två Key Account Managers (KAM) till vårt område Stockholm/Norr med placeringsort Luleå.

Det här gör du som Key Account Manager på Folksam

Som KAM inom Facklig försäljning lokalt har du en nyckelroll i att etablera och bibehålla relationer med såväl externa fackliga partners som interna intressentgrupper, i syfte att skapa medlemsnytta samt bibehålla och utveckla Folksams verksamhet och affär på ett kundorienterat sätt. Du är en central del i att både din avdelning, Facklig försäljning och service, och din sektion, Försäljning Partner, bidrar till Folksams mål och utveckling.

I ditt dagliga arbete har du många kontaktytor både internt och externt och en väl utvecklad samarbetsförmåga och hög social förmåga krävs. Du arbetar för och med att skapa långsiktiga affärsrelationer med våra fackförbund lokalt. Du tar stöd i centralt utarbetade kundplaner och gemensamma mål och aktivitetsplaner med fackförbunden.

Idag möter vi fackförbunden både enskilt och i grupp och mötesformerna varierar mellan digitala och fysiska möten. Vi lägger ett stort fokus på digital utveckling av våra mötesformer. Det ger oss möjligheter att upprätthålla viktiga relationer på ett tryggt, effektivt och hållbart sätt. Det ger oss även möjlighet att möta fackförbund och medlemmar inom geografier där vi idag fysiskt inte finns placerade. Den digitala tekniken influerar idag informations- och utbildningsinsatser där vi ser en möjlighet att nå fler via t.ex. webbinar.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
  • Aktivt skapa nya kontakter och relationer samt utveckla redan inarbetade relationer med fackliga företrädare.
  • Utveckla, underhålla och avveckla kundavtal enligt gemensamma mål- och aktivitetsplaner och kundplaner.
  • Kartlägga lämpliga arbetsplatser enligt Samverkan för medlemsnytta (SFM) för att sedan prioritera dessa tillsammans med närmsta chef i enlighet med kundplaner.
  • Planera, följa upp, utvärdera och utveckla arbetet enligt SFM i nära samarbete med fackliga partners och interna intressenter.
  • Skapa förutsättningar för rådgivare inom Bemannad försäljning att kunna genomföra behovsorienterad rådgivning online i enlighet med SFM.
  • Stärka Folksams roll som försäkringsgivare för medlemsförsäkring och individuella kompletterande trygghetslösningar.
  • Utbilda och säkerställa kompetens hos försäkringsinformatörer gällande medlemsförsäkring och kollektivavtalad tjänstepension.
  • Utbilda och kommunicera internt kring fackföreningsrörelsen, grupp- och avtalsförsäkring samt hur den fackliga affären både skapar affärsnytta för Folksam och medlemsnytta för fackförbunden.
  • Aktivt främja nyttjandet av tekniska hjälpmedel för fackliga partners och deras medlemmar.
Du ingår i ett av tre team inom Facklig försäljning lokalt och rapporterar till ansvarig chef Emilia Kvick. Tjänsten innebär resor.

Är du den vi söker?

Vi söker dig med tre års gymnasieutbildning och minst tre års erfarenhet av kvalificerad försäljning. Du ska också ha erfarenhet av att hålla presentationer och vara föredragande inför olika målgrupper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av B2B och gärna att du har erfarenhet från andra företag i branschen. Vidare har du goda kunskaper om hur omvärlden ser ut inom branschen och du har goda kunskaper och stort intresse för fackföreningsrörelsen och fackföreningars uppbyggnad och förutsättningar. Då tjänsten innebär resor krävs körkort och tillgång till egen bil.

Du är en person som har en utpräglad styrka i att skapa relationer och du jobbar strukturerat och målmedvetet för att skapa affärsnytta för Folksam och medlemsnytta för våra fackliga partners. För att lyckas i tjänsten är det avgörande att du är en trygg person med god självinsikt och som arbetar bra med andra människor. Du har förståelse för hur våra erbjudanden på bästa sätt kan motsvara kundernas behov. Du hittar, med hjälp av ett lyhört förhållningssätt, förslag på lösningar för att utveckla långsiktigt hållbara relationer. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Där Facklig försäljning lokalt befinner sig just nu är det särskilt viktigt att du anammar ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt och tillsammans med dina kollegor och kunder hittar effektiva arbetssätt som bidrar till medlemsnytta. Du använder givetvis alla kontaktytor du har samt tillgängliga hjälpmedel för att bibehålla och utöka Folksams affärer.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast 11 december 2022. Vi gör urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Emilia Kvick, 070-831 59 57.

Det här jobbet omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Innan anställning kommer vi därför att göra bakgrundskontroller. Här kan du läsa mer om vad kontrollerna innehåller.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Pernilla Eriksson 070-831 57 29 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson Folksam ömsesidig sakförsäkring FOL2001 FE 773 ...
Telefon 0771-950 950
Område Luleå
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (11 dagar kvar)