Underrättelseofficer (OF 1) till 1.helikopterskvadron stab

Om jobbet

Underrättelseofficeren tillhör Underrättelse- och Säkerhetssektionen (S2) vid 1.helikopterskvadron (1.hkpskv) stab. Skvadronsstaben består av ett trettiotal medarbetare, varav ca tio stycken är placerade vid S2 sektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Genomföra närområdesanalys och delge underrättelser till skvadronens personal.
 • Utbilda personal vid förbandet i underrättelsetjänst främst avseende främmande stridskrafter.
 • Utveckla underrättelsetjänsten vid skvadronen.
 • Bistå med att lösa uppgifter inom avdelningens och stabens övriga ansvarsområden enligt avdelningschefs och stabschefs bedömande.
 • Bistå inom den lokala säkerhetstjänsten.
 • Ingår som underrättelseofficer i ett MSE.
Kvalifikationer
 • Utbildad underrättelseofficer vid FM UndSäkC , lägst grunder UND alternativt BISC+IOC eller motsvarande äldre utbildning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
 • Uppfyller FM FysS baskrav
 • B-körkort
Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i underrättelse- och säkerhetsbefattning
 • Tidigare internationell tjänstgöring i underrättelse- och säkerhetsbefattning
 • Erfarenhet av arbete i ISUS eller SWECCIS.
 • Erfarenhet av arbete i ARC GIS.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Fördjupad underrättelseutbildning.
 • Erfarenhet av flyguppdragsplanering.
 • Tidigare tjänstgöring i MSE (Mission Support Element).
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, du är utvecklingsinriktad samt trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel och kreativ och kan jobba självständigt inom ramen för tilldelat ansvar. Du är noggrann och har en mycket god förmåga att prestera även under pressade förhållanden. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Luleå.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning
Anställningsprocessen: Ansökan sker via hemsidan. Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Urval och eventuell kallelse till intervju sker under hösten. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Kapten Martin Kemi C S2, 0921 234928

Fackliga representanter

SACO, Anneli Helmersson, tel 013-28 30 00 (vx)

Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, tel 013-28 30 00 (vx)

Officersförbundet, Mats Häggström, tel 0920-234941

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 okt

Om företaget