Troppchef Flygunderhållsenheten Säkmatverkstad

Troppchef Flygunderhållsenheten Säkmatverkstad

Norrbottens flygflottilj söker: Civil Chef inom flygsäkerhetsmateriel.

Befattningen återfinns i F 21 insatsorganisation vid 3. Flygunderhållsenheten.

Om arbetsplatsen

Säkmatverkstaden vid F 21 är en underhållsverkstad för flygsäkerhetsmateriel för de flygsystem som används inom Luleå Garnison. I verkstadens arbetsuppgifter ingår bl.a. service, reparation och modifiering av piloternas utrustning. Med flygsäkerhetsmateriel menas exempelvis flyghjälmar, syrgasmasker, flytvästar, isolerdräkter och livflottar.

Du kommer inom ramen för högre chefs beslut och de verksamhetsregler som finns, ges en frihet att lösa de uppgifter verkstaden står inför och med det kommer även ansvaret att löpande rapportera till enhetschefen samt att vara uppdaterad och insatt i garnisonens verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda ett team på 11 tekniker med både kvinnor och män.

Du är förstalinjeschef med personal-, verksamhets- och budgetansvar. I rollen kommer du ansvara för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten samt att uppdatera och efterleva styrande dokument.

Du kommer vara ansvarig för kontakten med våra kunder samt representera och svara för verkstadens verksamhet i linjen och mot andra delar av Luleå Garnison.

Du kommer genomföra interna utbildningar för att skapa en helhetsförståelse avseende IT/stödsystem, verksamhet och materielkännedom.

Som civilanställd i försvarsmakten ska du uppfylla försvarsmaktens krav för fysisk standard, därför ingår fysisk träning som en arbetsuppgift.

Din bakgrund

För att trivas i rollen som Chef på Säkmatverkstaden ska du som person vara ansvarskännande, ha ett tydligt ledarskap och god personkännedom. Verksamheten kännetecknas av ett mycket högt säkerhetstänk och personligt ansvarstagande då den dagliga tjänsten är direkt relaterad till flygsäkerheten.

Vi tror att du har erfarenhet av chefs eller ledaruppdrag där personalansvar har varit en del, samt att du har lätt för att sätta dig in i nya verksamhetsområden. Du har ett tydligt sätt att kommunicera och kan ge andra befogenheter som behövs för att nå gemensamma mål. Du har ett starkt intresse för människor och värderar samarbete högt. Du kan leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer:
 • Lägst gymnasial utbildning med godkänt betyg i samtliga ämnen.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska.
 • God datorvana.
 • Lägst körkort klass B.
 • Chefs-/ledarerfarenhet minst två år.
 • Innan en eventuell anställning kommer du att genomföra ett fysiskt test där din kondition och styrka prövas.
 • Svenskt medborgarskap.
Meriterande:
 • Adekvat eftergymnasial utbildning.
 • Erfarenhet av tidigare arbete inom Försvarsmakten.
 • Genomförd värnplikt/ GMU.
Övrigt

Detta är en civil befattning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsomfattning 100 %.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort Luleå

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Chef Säkmat, Niklas Olsson 076-117 24 56, Stf Chef Flygunderhållsenheten Lars Södermark 070-653 51 13.

Fackliga organisationer: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-21. Lämna din ansökan på www.forsvarsmakten.se. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 juli 2019 (4 dagar kvar)